Χωρίς το αντιπλημμυρικό σχέδιο "Δάρδανος" ο Δήμος Αίγινας.

 
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στις 6 Δεκεμβρίου 2019, δημοσίευσε την 1η έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την ονομασία "Δάρδανος".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το Aegina Portal ήδη από τις 9 Δεκεμβρίου 2019, είχε επισημάνει την ανάγκη να ο δήμος της Αίγινας να προχωρήσει τις διαδικασίες ώστε να αποκτήσει το δικό του σχέδιο "Δάρδανος", προκειμένου να είναι εφικτή η συντονισμένη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ο σχεδιασμός της άμεσης - βραχείας διαχείρισης των συνεπειών, από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Η σχετική εγκύκλιος προέβλεπε ότι αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2020.
 
Με το Γενικό Σχέδιο επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση των εμπλεκόμενων φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους. Προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αίγινας δεν έχει υποβάλει σχέδιο ούτε για το πρόγραμμα "Ιόλαος", το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών και το Aegina Portal είχε παρουσιάσει στις 23 Μαΐου 2020.
 
Πρόκειται για δύο σχέδια 170 και 133 σελίδων αντίστοιχα, με το οποία επιδιώκεται η άμεση και συντονισμένη απόκριση όλων των εμπλεκόμενων Φορέων σε Κεντρικό, Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, τόσο από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, όσο και εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, καθώς και για την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.
 
Προϋπόθεση για την επίτευξη του σκοπού αυτού είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων Φορέων και στα τρία επίπεδα.
 
Τέτοιου είδους ελλείψεις αποκτούν ξεχωριστή βαρύτητα σε περιόδους που προβλέπονται ή ενδέχεται να εκδηλωθούν ακραίες καιρικές συνθήκες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png