Δωρεά από τα Ελληνικά Πετρέλαια μέσω την Περιφέρεια Αττικής, θα αξιοποιηθεί για απολύμανση σχολικών μονάδων. Δύο αφορούν την Αίγινα.


Την αποδοχή της δωρεάς των Ελληνικών Πετρελαίων για απολυμάνσεις σχολείων, για την προστασία και τον περιορισμό της διάδοσης του νέου κορωνοιού, ύψους 10.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας σε συνεδρίασή της στις 22 Σεπτεμβρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στο κείμενο της απόφασης καταγράφονται δέκα σχολεία, δύο εκ των οποιων βρίσκονται στην Αίγινα και πιο συγκεκριμένα το 1ο και το 2ο Γυμνάσιο Αίγινα.
 
Κατά τις εφαρμογές της απολύμανσης θα καλύπτονται όλοι οι χώροι των κτηρίων όπως: αίθουσες, θρανία, τουαλέτες, διάδρομοι, αποθήκες, αθλητικοί χώροι, χώροι αναμονής κ.λπ. Πριν την εφαρμογή, θα υπάρχει επικοινωνία του ανάδοχου µε την αρµόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής και τον υπεύθυνο του χώρου, για τον προγραμματισμό της επίσκεψης. Η ειδοποίηση θα κοινοποιείται στον ανάδοχο άµεσα, γραπτώς και ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να ανταποκρίνεται εντός 24 ωρών. Με το πέρας της εφαρμογής ο ανάδοχος θα ενημερώνει τον υπεύθυνο του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εφαρμογή για τη μετέπειτα χρήση του και τυχόν μέτρα προστασίας, επίσης θα υπογράφει υποχρεωτικά το σχετικό έντυπο πραγματοποίησης και ολοκλήρωσης της εφαρμογής και θα το προσκομίζει στον αρµόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας.

Ανάλογα µε το είδος της παρέµβασης, θα πρέπει να μεσολαβεί τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επαναλειτουργία του κλειστού χώρου. Για το λόγο αυτό και για την αποφυγή οποιουδήποτε ενδεχόμενου κολλήματος στις εργασίες και στην ροή του προγράμματος των χώρων επέμβασης, οι εφαρμογές θα πραγματοποιούνται πάντα μετά από έγκαιρη συνεννόηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών.
 
Οι υπηρεσίες απολύμανσης θα πραγματοποιηθούν μέσα από την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού προγράμματος, με εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ σκεύασμα ατοξικό και ακίνδυνο για τον άνθρωπο, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους ανεξαιρέτως χώρους, καταπολεμώντας μεγάλο φάσμα πιθανών εστιών, συμπεριλαμβανομένων και όλων των απαραιτήτων αναλωσίμων υλικών. Στόχος των απολυμάνσεων πέρα από την πρόληψη για τον νέο κορωνοϊό είναι η διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και η μείωση του κινδύνου μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών σε ευαίσθητους χώρους όπου συγχρωτίζονται πολλά άτομα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png