Μέρος των υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, θα μεταφερθεί στο ισόγειο του κτηρίου που στεγάζεται. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την εκμίσθωσή του.


Στον ισόγειο χώρο του κτηρίου που βρίσκεται επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 31 στην παραλία της Αίγινας, θα μεταφερθεί μέρος των υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ύστερα από την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στην εισήγηση του προέδρου του Ταμείου κ. Γιώργου Σκαλτσιώτη. Η εισήγηση προς το Σώμα ήταν η ακόλουθη:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Με το παρόν αιτούμαστε την εκμίσθωση του ακινήτου που ανήκει στην δικαιοδοσία σας και βρίσκεται επί της οδού Λ. Δημοκρατίας 31, κάτωθεν του κληροδοτήματος Ιουλίας Κάτσα όπου και στεγάζο
νται τα γραφεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αίγινας με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας. Οι λόγοι που αιτούμαστε την παραχώρηση με αντίτιμο είναι οι κάτωθι:
  • Ο κύκλος εργασιών του Δ.Λ.Τ. Αίγινας έχει διευρυνθεί σημαντικά με αποτέλεσμα την αύξηση του υπαλληλικού προσωπικού. Ο ήδη υπάρχον χώρος δεν επαρκεί για την ομαλή λειτουργία τόσο των διοικητικών υπηρεσιών όσο και των υπηρεσιών είσπραξης. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητος ένας επιπρόσθετος χώρος για τις υπηρεσίες είσπραξης δεδομένης της υψηλής επισκεψιμότητας σκαφών και της αντίστοιχα υψηλής εισπραξιμότητας σε καθημερινή βάση. Η εξυπηρέτηση του κοινού από την υπηρεσία μας αποτελεί μείζονα προτεραιότητα.
  • Περαιτέρω να τονίσουμε το πολύ σημαντικό και κοινωνικό ζήτημα της πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς δεν υπάρχει αναβατόριο και ούτε δυνατότητα τοποθέτησης τέτοιου εξοπλισμού στον 1ο όροφο όπου στεγάζεται η Υπηρεσία μας. Είμαστε υποχρεωμένοι βάσει του Ν. 4067/2012 της διασφάλισης προσβασιμότητας και της δημιουργίας των απαραίτητων υποδομών σε άτομα με αναπηρία.
  • Πρέπει επίσης να επισημανθεί η έλλειψη χώρου και για το αρχείο της υπηρεσίας μας.
  • Θα θέλαμε τέλος να αναφέρουμε ότι για την εκμίσθωση του εν λόγω ακινήτου εφαρμογή έχουν οι διατάξεις του άρθρου 24 του Ν. 4182/2013 όπου μεταξύ των άλλων προβλέπεται και η απευθείας εκμίσθωση ακινήτων όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι που τη δικαιολογούν "…η αρμόδια αρχή μπορεί σε κάθε περίπτωση να αποφασίσει την κατ’ άλλο τρόπο εκμίσθωση ακινήτου της περιουσίας."
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα επί 16 ψηφισάντων μελών (απόφαση 76/2020) ότι:
  • Εγκρίνει την απευθείας εκμίσθωση (άνευ δημοπρασίας) του ισογείου ακινήτου του Δήμου που βρίσκεται επί της Λ. Δημοκρατίας 31 στην πόλη της Αίγινας προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας (ΝΠΔΔ) για την κάλυψη των αναγκών του. Η εκμίσθωση αυτή κρίνεται επωφελής για τον Δήμο και το κοινωνικό σύνολο καθώς το εν λόγω ακίνητο τουΔήμου παραμένει ανεκμετάλλευτο για αρκετό διάστημα και η χρήση του από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να προσεγγίσει με άνεση και ασφάλεια τις υπηρεσίες του ΔΛΤΑ, δεδομένου ότι αυτές στεγάζονται στον πρώτο όροφο κτηρίου που χρήζει επισκευής.
  • Επιπλέον, η ιδιομορφία του χώρου δεν επιτρέπει την εγκατάσταση αναβατορίου για τουςηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την ομαλή πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του Λιμενικού Ταμείου.
  • Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (31-12-2023).
  • Το μίσθωμα θα καθορισθεί αρμοδίως από την επιτροπή της παραγράφου 5 του άρθρου 186 του Ν. 3463/2006.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png