Δημοσιεύθηκε η διακήρυξη του δήμου Αίγινας για την προμήθεια ενός μεγάλου απορριμματοφόρου οχήματος, συνολικού προϋπολογισμού 224.192 ευρώ.

 
Στην αγορά ενός μεγάλου οχήματος, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την Υπηρεσία Καθαριότητας, με στόχο την αποκομιδή, αλλά και την μεταφορά των απορριμάτων, θα προχωρήσει ο δήμος Αίγινας. Η έγκριση της μελέτης και η σύνταξη των όρων διακήρυξης για τη διενέργεια του διαγωνισμού έγινε στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22 Σεπτεμβρίου 2020. Η προμήθεια χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ". Ο δήμος Αίγινας είχε ενταχθεί στην πρόκληση του συγκεκριμένου προγράμματος τον Απρίλιο του 2019. Στις 18 Ιουνίου το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επιχορήγηση προς τον δήμο Αίγινας ποσού ύψους 224.200 ευρώ. Ωστόσο, εκείνη η απόφαση αφορούσε δύο ακόμη οχήματα για την υπηρεσία ύδρευσης και ένα ποσό για την διαμόρφωση του ΣΜΑ στην Σκοτεινή.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε κάνει ο κ. Γιάννης Ζορμπάς στην Οικονομική Επιτροπή, που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2020, από τα δύο αυτά οχήματα το ένα έχει παραληφθεί από τον δήμο και αναμένεται το δεύτερο. Η αγορά του απορριματοφόρου προέρχεται από μία άλλη Πράξη. Η απόφαση για το ποσό των 224.200 ευρώ από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ" τροποποιήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και εντάχθηκε στον προυπολογισμό το συγκεκριμένο ποσό.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση - εισήγηση στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, το όχημα αυτό λόγω του μεγέθους του, θα έχει την δυνατότητα να καλύπτει μεγάλους, κεντρικούς δρόμους νησιού και να εργάζεται σε δύο βάρδιες. Η πρώτη θα κάνει την αποκομιδή και η δεύτερη την μεταφορά.

Για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό δηλώσεις στο Aegina Portal είχε κάνει λίγους μήνες νωρίτερα ο κ. Νίκος Πτερούδης, αλλά και σε σχετική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η διακήρυξη που δημοσιεύθηκε αφορά στην προμήθεια ενός απορριμματοφόρου οχήματος, με συμπιεστή απορριμμάτων, τύπου πρέσας 22 κυβικών, με σύστημα ανύψωσης κάδων για τις ανάγκες του Δήμου. Η προμήθεια θα γίνει μέσω της διενέργειας Ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές συνολικού προϋπολογισμού 224.192 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη προσφορά, με βάση τη βέλτιστη σχέση κόστους - ποιότητας, βάσει των κριτηρίων αξιολόγησης, τα οποία ορίζονται στην μελέτη της προμήθειας που προσαρτάται στην σχετική διακήρυξη.

Η δαπάνη θα ανέλθει στο ποσό των 180.800 ευρώ + Φ.Π.Α. 24% : 43.392 ευρώ, δηλαδή σύνολο 224.192 ευρώ, και θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών (ΑΔΑ 68Γ3465ΧΘ7-Ψ25), Φιλόδημος ΙΙ, με αρ. πρωτ. πρόσκλησης 30292/19-4-2019 με θέμα: "Επιχορήγηση των Δήμων της χώρας από το πρόγραμμα "Φιλόδημος ΙΙ", κατά το ποσό των 224.200 ευρώ με το ΦΠΑ. Ημερομηνία έναρξης υποβολής προσφορών 07/10/2020 και καταληκτική ημερομηνία 21/10/2020.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png