Η Αίγινα συμμετείχε στην "14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς".


Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην παραλία της Αίγινας, η δράση για την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους, που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση. Ο δήμος της Αίγινας έχει αναλάβει υπό την αιγίδα του την δράση για δεύτερη συνεχή χρονιά, στηρίζοντας την εθελοντική πρωτοβουλία. Η δράση, παρά τις συνθήκες, εξασφάλισε καλή συμμετοχή εθελοντών και ανταπόκρισης.

Η "14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα" διοργανώθηκε χθες σε 34 μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα. Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι "αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί", ενώ το μήνυμά στην Ελλάδα είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του "οδηγού της παρέας".

Στην Αίγινα οι εθελοντές της δράσης συγκεντρώθηκαν μετά τις 8 το βράδυ μπροστά από το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία του νησιού, μοιράζοντας υλικό και ενημερώνοντας τους περαστικούς.

Την "14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα" στήριξε και φέτος το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και η Κοινωφελής Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας. Υπεύθυνος της δράσης ήταν εκ μέρους του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" ο κ. Φίλιππος Αντωνίου.