Τοποθετείται η βάση για την "Πύλη της Αίγινας".


Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την τοποθέτηση της βάσης πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί το έργο του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου "Η Πύλη της Αίγινας". Όπως διακρίνεται και στη φωτογραφία η βάση τοποθετείται στην εσωτερική πλευρά ενός σημείου ρέμβης που υπάρχει λίγα μέτρα από τα εκδοτήρια και ακριβώς απέναντι από το ρεμέτζο των παραδοσιακών σκαφών που υπάρχουν εκεί. Όπως όλα δείχνουν το έργο που έχει πέντε μέτρα ύψος θα παρουσιαστεί μέσα στην περίοδο τον εορτών, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρήσει το ζήτημα της αδειοδότησης και όλων των άλλων θεμάτων που έπρεπε να καλυφθούν.

Ο κύριος Κώστας Βαρώτσος με την ευκαιρία της τοποθέτησης του έργου την προσεχή περίοδο, παραχώρησε συνέντευξη στο Aegina Portal στην οποία παρουσίασε τις απόψεις του για την τέχνη, τη σχέση που έχει αναπτύξει με την Αίγινα και φυσικά για την "Πύλη της Αίγινας". Η συνέντευξη θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες. Έχει μάλιστα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο πανεπιστημιακός Κώστας Βαρώτσος, αναλύει τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί στο νησί με την ταυτόχρονη παρουσία καταξιωμένων ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού, που έχουν επιλέξει την Αίγινα ως κύρια ή εξοχική κατοικία και πλέον περνούν μεγάλο χρόνο της ζωής τους σε αυτό.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png