Το τρισάγιο και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

 
Μετά την ολοκλήρωση της Δοξολογίας στην Μητρόπολη και την εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της ημέρας, οι σημαιοφόροι, οι εκπαιδευτικοί τους, ο κλήρος και οι εκπρόσωποι των αρχών του νησιού, μετακινήθηκαν δια μέσου της παραλίας στο μνημείο Ηρώων Πεσόντων, στην Πλατεία Εθνεγερσίας. Η φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ απέδωσε τιμές, παιανίζοντας το "Μακεδονία ξακουστή" και άλλα εμβατήρια.

Στο μνημείο των Ηρώων Πεσόντων ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος και ο κλήρος του νησιού τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στην μνήμη των αγωνιστών. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του νησιού και τα σχολεία της Αίγινας.
 
Να σημειώσουμε ότι λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό η τελετή έγινε χωρίς την παρουσία των μαθητών από τα σχολεία της Αίγινας και χωρίς την παρουσία των κατοίκων του νησιού. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από την φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου ΜΟΥΣΑ. Τελετάρχης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Λορέντζος.
 
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής δεν έγινε, ως είθισται, η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, εξαιτίας της απαγόρευσης που ισχύει λόγω των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού, αλλά ούτε και η εκδήλωση με τους παραδοσιακούς χορούς στην παραλία του νησιού.