Πρώτη μέρα της εφαρμογής του γενικού lockdown στην Αίγινα. Εικόνες ερημιάς στην παραλία και στο κέντρο.


Εικόνες ερημιάς παρουσιάζει από σήμερα η Αίγινα, πρώτη ημέρα της εφαρμογής του γενικού lockdown. Μία εικόνα που είναι αποκαρδιωτική και πολύ μακριά από την συνηθισμένη, με την κίνηση που επικρατούσε τις ημέρες γύρω από τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου. Ωστόσο, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πια πρωτόγνωρη καθώς θυμίζει τις ίδιες εικόνες και καταστάσεις που έζησαν οι κάτοικοι της Αίγινας την περίοδο του πρώτου lockdown.

Η Αίγινα δέχεται για μία ακόμη φορά ένα ισχυρό πλήγμα στην οικονομία της, πριν προλάβει να συνέλθει από το προηγούμενο. Ωστόσο κάποια καταστήματα, παραμένουν ανοιχτά προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα. Υπάρχει άλλωστε η προηγούμενη εμπειρία, τόσο για τους καταστηματάρχες, όσο και για τους καταναλωτές, που κινούνται μεθοδικά για να εκμεταλλευτούν το "ελεύθερο" χρόνο που διαθέτουν. Φορώντας την μάσκα τους κινούνται γρήγορα στα λιγοστά καταστήματα που είναι ανοιχτά στο κέντρο του νησιού.
 
Πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται για ποιο λόγο εφαρμόζονται οριζόντια μέτρα στα νησιά. Η Αίγινα για παράδειγμα έδειξε ότι τα πήγε περίφημα το καλοκαίρι. Δέχθηκε και φιλοξένησε κόσμο από παντού και έδειξε ότι τα κατάφερε.
 
Το λιμάνι παραμένει γοητευτικό παρά τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Μια βόλτα εκεί δίνει την απαραίτητη ώθηση για την συνέχεια που δεν θα είναι εύκολη. Σε αυτήν την καραντίνα θα πρέπει να σκεφτούμε και να φροντίσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
 
Από την Δευτέρα το πρωί οι μητέρες με τα παιδιά τους, τους μαθητές των δημοτικών και των νηπιαγωγών, θα κινούνται και πάλι στους δρόμους τα πρωινά δίνοντας, ίσως, την αίσθηση μιας κανονικότητας που όλοι έχουν ανάγκη.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png