Μετατίθεται και πάλι η ημερομηνία έναρξης της πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας. Πάει για τον Δεκέμβριο.


Περίπου κατά έναν μήνα μετατίθεται η ημερομηνία πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση. Έτσι, μετά την αναμονή της περιόδου των μηνών Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου και στη συνέχεια του Νοεμβρίου, όπου υπήρξαν ανακοινώσεις ότι θα ξεκινούσαν οι εργασίες πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού, η νεώτερη ημερομηνία που έγινε γνωστή σήμερα, προσδιορίζει την έναρξη των εργασιών τον Δεκέμβριο, με πιθανή ημερομηνία στις 15 Δεκεμβρίου 2020 ή αργότερα μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του ίδιου μήνα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Η ενημέρωση έγινε από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά και έρχεται ως απάντηση σε ερώτηση που είχε υποβάλει το Aegina Portal, για την ημερομηνία έναρξης της πόντισης του αγωγού, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ. Ζορμπάς επικοινώνησε με τον κατασκευαστή του έργου το Σάββατο, λαμβάνοντας την ενημέρωση ότι η έναρξη της πόντισης μεταφέρεται για τον Δεκέμβριο, κάπου κοντά στις 15 Δεκεμβρίου ή προς το τέλος του μήνα.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον κατασκευαστή σε αυτή τη απόφαση είναι ότι λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό, δεν μπορούν να ταξιδέψουν κάποιοι εμπειρογνώμονες του έργου από το εξωτερικό.