Οχτώ επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Αίγινα. Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δημάρχου.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος της Αίγινας και υπογράφει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού αυτή την στιγμή στο νησί είναι οχτώ. Επίσης, υποβλήθηκε αίτημα στον ΕΟΔΥ, προκειμένου κλιμάκιο να επισκεφθεί την Αίγινα για την διενέργεια ελέγχου covid-19.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Από την εκδήλωση της πανδημίας στη χώρα μας, οι αρχές και οι πολίτες της Αίγινας επέδειξαν την ατομική ευθύνη που τους διακρίνει, ακολουθώντας τα μέτρα που συνέστησαν οι αρμόδιοι υγειονομικοί φορείς της χώρας και η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν διαπιστωθεί λίγα σχετικά κρούσματα στο νησί. Με την πρόσφατη επιδημιολογική έξαρση στην επικράτεια δυστυχώς σημειώνεται και μια ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων στο νησί μας.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή την στιγμή είναι 8 κι έχει άμεσα υποβληθεί αίτημα στον ΕΟΔΥ για μετάβαση κλιμακίου στο νησί μας για την διενέργεια ελέγχου COVID 19.

Οι διοικητικές δομές του Δήμου Αίγινας λειτουργούν στο 50% με τηλεργασία και δέχονται με ραντεβού επείγουσες περιπτώσεις προς διεκπεραίωση. Επίσης στα πλαίσια συνεργασίας με το Κέντρο Υγείας ο Δήμος Αίγινας θα προβεί στην προμήθεια γρήγορου τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού (rapid test αντιγόνου) για να παρέχεται ευρέως η δυνατότητα ελέγχων. Θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό.

Καλώ όλους σας να συνεχίσετε να ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας της ατομικής σας υγείας, να κρατάτε τις αποστάσεις, να φοράτε τη μάσκα, να πλένετε και να απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας και να πραγματοποιείτε συστηματικό και επαρκή αερισμό των χώρων.

Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Π. Ζορμπάς