Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή "Κουταλού" στον Μαραθώνα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε ελικόπτερο.


Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα γύρω στις 10 πρωί, σε αγροτική έκταση με αναβαθμίδες, που βρίσκεται στην περιοχή "Κουταλού" στον Μαραθώνα. Πρόκειται για μία αμφιθεατρική, βραχώδη περιοχή που χαρακτηρίζεται από ξερόχορτα, την αραιή παρουσία σκίνων και λίγων ελαιοδέντρων. Το επικλινές, η μορφολογία του εδάφους και τα ξερά χόρτα βοήθησαν την μικρή εστία αρχικά να αναπτυχθεί και σε πλάτος.

Στην περιοχή δεν υπάρχουν δρόμοι προσβάσιμοι από οχήματα. Έτσι τα οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, δεν είχαν πρόσβαση και ανέπτυξαν μάνικες με νερό σε μεγάλο μήκος, προσπαθώντας να ελέγξουν την φωτιά.
 
Μετά τις 11 το πρωί η φωτιά έδειξε ότι ελέγχεται, καθώς από μακριά φαινόταν ότι έχει περιοριστεί η εστία της. Λίγο αργότερα όμως μετατοπίστηκε στο υψηλότερο σημείο του βουνού και αναζωπυρώθηκε, καθώς αναπτύχθηκε και σε πλάτος.  
 
Περίπου στις 11:35 στην περιοχή κατέφτασε ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το οποίο ξεκίνησε ρίψεις στην εστία της φωτιάς με συνεχείς ανεφοδιασμούς από τον κόλπο του Μαραθώνα τουλάχιστον μέχρι τις 12:30.
 
Σημειώνεται ότι η περιοχή στη πίσω πλευρά του βουνού έχει τα ίδια μορφολογικά χαρακτηριστικά και δεν είναι κατοικημένη. Πρόκειται για την περιοχή "Αυγουστή" όπως την αναφέρουν οι κάτοικοι του Μαραθώνα.
 
Την επιχείρηση της κατάσβεσης της φωτιάς παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Σε επικοινωνία λίγο μετά τις 13:00 είπε ότι το ελικόπτερο ολοκλήρωσε τις ρίψεις και ότι η φωτιά έχει κατασβεστεί, αλλά στο σημείο υπάρχουν σημεία που ακόμη τυφλοκαίνε και οι πυροσβέστες συνεχίζουν να ρίχνουν νερό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png