Φωτιά σε αυτοκίνητο στο Σφεντούρι, κλήση για φωτιά σε ελεγχόμενη καύση στο Παγώνι.


Συνεχή είναι τα περιστατικά που καλείται να καλύψει το  Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας το τελευταίο πενθήμερο, με επίκεντρο τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ελεγχόμενες καύσεις. Σήμερα πρωί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας αντιμετώπισε δύο περιστατικά που εξελίσσονταν περίπου την ίδια ώρα. Το πρώτο αφορούσε τη φωτιά σε αυτοκίνητο σε περιοχή προς Σφεντούρι. Το όχημα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει καεί ολοσχερώς, ενώ είναι άγνωστο τι προκάλεσε την φωτιά. Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε κλήση για εστία φωτιάς από ελεγχόμενη καύση στην περιοχή Παγώνι.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Στις 30 Νοεμβρίου βραδυνές ώρες μία ακόμη ελεγχόμενη καύση στην περιοχή Βαθύ, εξελίχθηκε σε περιστατικό που χαρακτηρίστηκε από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και χρειάστηκαν περισσότεροι από 30 τόνοι νερού για να σβήσει. Δύο μέρες νωρίτερα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου μία δύσκολη πυρκαγιά στον Μαραθώνα έκανε αναγκαστική την συμμετοχή ελικοπτέρου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η φωτιά.
 
Μετά την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου οι κάτοικοι του νησιού κάνουν ελεγχόμενη καύση σε ξερά κλαδιά και χόρτα, αλλά κάποιες φορές η φωτιά μπορεί να ξεφύγει.Ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης κάνει έκκληση στους κατοίκους της Αίγινας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνουν ελεγχόμενη καύση και ζητά να τηρούνται απαραίτητα τα ακόλουθα μέτρα ασφάλειας:

  • Να υπάρχει λάστιχο με νερό
  • Να μην εγκαταλείπουν τον χώρο που διενεργούν την ελεγχόμενη καύση
  • Να είναι καθαρισμένος ο χώρος περιμετρικά
  • Επίσης, περιμετρικά να μην φύονται θάμνοι δέντρα και άλλα στα οποία θα μπορεί να επεκταθεί η πυρκαγιά
  • Να καίνε τα κλαδιά και τα ξερά λίγα - λίγα και όχι όλα μαζί
  • Να επικρατούν συνθήκες άπνοιας
"Μπορεί η αντιπυρική περίοδος να έχει λήξη, αλλά ο κίνδυνος πυρκαγιών πάντα υπάρχει ειδικά όταν έχουμε άνομβρους μήνες και ας κοντεύουμε ημερολογιακά να εισέλθουμε στο χειμώνα", τονίζει ο κ. Γιώργος Σουλιώτης.
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png