Προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης σε βάρος καταστηματαρχών. Άγνωστος χρησιμοποίησε το όνομα αντιδημάρχου ζητώντας προσφορές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

 
Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι επιχειρηματίες και οι καταστηματάρχες της Αίγινας, καθώς μία νέα καταγγελία για προσπάθεια τηλεφωνικής απάτης έρχεται στην δημοσιότητα. Ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης κατήγγειλε στο Aegina Portal ότι άγνωστος τηλεφώνησε  σήμερα σε τρεις αρτοποιούς του νησιού, ζητώντας προσφορά για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου της Αίγινας, λέγοντά τους ότι είναι ο ίδιος.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ωστόσο η προσπάθεια εξαπάτησης έγινε αντιληπτή από τους αρτοποιούς που επικοινώνησαν με τον κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη εξιστορώντας του το περιστατικό.
 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης στο Aegina Portal η απάτη βασίζεται στο ακόλουθο σενάριο: Ο άγνωστος που συνήθως υποδύεται ότι είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας, καταθέτει ένα ποσό στο λογαριασμό του καταστηματάρχη μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού για ένα προϊόν, όμως στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος και πως κατέθεσε περισσότερα χρήματα και του ζητά να του επιστρέψει την διαφορά.
 
Έτσι, αν για παράδειγμα έχει συμφωνηθεί ότι η κατάθεση πρέπει να είναι 150 ευρώ, ο άγνωστος λέει ότι από λάθος κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού 1.500 ευρώ. Στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον καταστηματάρχη, λέγοντας ότι έκανε λάθος και τον παρακαλεί να του επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που κατέθεσε.
 
Ο κ. Σκαλτσιώτης εξηγεί ότι οι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί για την ολοκλήρωση της μεταφοράς του ποσού από τράπεζα σε τράπεζα. Επικαλούνται ότι η κίνηση στο λογαριασμό έγινε, χωρίς ωστόσο η μεταφορά του ποσού να έχει ολοκληρωθεί, ελπίζοντας ότι ο καταστηματάρχης θα παραπλανηθεί και θα του επιστρέψει ένα μεγάλο ποσό που ποτέ δεν κατατέθηκε στον λογαριασμό του, βασιζόμενος πάντα στην φερεγγυότητα ενός γνωστού προσώπου της τοπικής κοινωνίας.
 
Τέλος και με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας, είπε ότι αναφορές για παρόμοια περιστατικά έχουν γίνει κατ' επανάληψη τον τελευταίο χρόνο από επιχειρηματίες και καταστηματάρχες του νησιού. Ο κ. Σκαλτσιώτης ενημέρωσε για το συμβάν το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και δεν αποκλείεται αύριο να καταθέσει μήνυση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png