Δηλώσεις Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη για την έναρξη της πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού και την έγκριση πίστωσης για την μελέτη του φωτισμού της Κολώνας.


Δηλώσεις σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό, αλλά και την μελέτη φωτισμού ανάδειξης της Κολώνας, που αποτελεί μέρος του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2021, έκανε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Aegina Portal, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψής της στην Αίγινα.


Το πρόγραμμα των Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής για το 2021 εντάσει μελέτη για τον φωτισμό της Κολώνας.

"Βρισκόμαστε στον αρχαιολογικό χώρο Κολώνα μαζί με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας Παναγιώτη Κασιμάκη για να ανακοινώσουμε ότι εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για τα Εκτελεστέα Έργα, μέσα στο οποίο περιλαμβάνει την ανάδειξη και τον φωτισμό της περιοχής Κολώνα. Συνεχίσουμε λοιπόν με έργα που αναδεικνύουν την ιστορικότητα αλλά και τον πολιτισμό της νήσου Αίγινας, της πρώτης πρωτεύουσα της Ελλάδας".

Τι δήλωσε για την έναρξη των εργασιών πόντισης για τον υποθαλάσσιο αγωγό. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα.
 
"Με αφορμή την επίσκεψή μου στο νησί της Αίγινας θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι το Σάββατο έγινε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού που ενώνει τη Σαλαμίνα με την Αίγινα για το δίκτυο ύδρευσης των 250 μέτρων του βοηθητικού αγωγού, ενώ την Κυριακή ξημερώματα προς Δευτέρα, ολοκληρώθηκε και η πόντιση 360 μέτρων και βάθος μέχρι 23 μέτρων του κυρίως αγωγού.
 
Αυτή τη στιγμή στην Σαλαμίνα γίνονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των τσιμεντοστρωμάτων προστασίας πάνω στον αγωγό. Θεωρούμε ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί και η προστασία του αγωγού. Συνεχίζουμε με έργα που δίνουν πνοή στην Αίγινα, σε ένα από τα ιστορικότερα νησιά της Ελλάδας μας και είμαστε πολύ περήφανοι που καταφέραμε να βάλουμε στο τελικό στάδιο και σε φάση ολοκλήρωσης ένα τόσο σημαντικό έργο, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες της Αίγινας, τις επιχειρήσεις και όλους όσοι επισκέπτονται το ιστορικό αυτό νησί.
 
Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω όλους όσοι οραματίστηκαν, σχεδίασαν, μελέτησαν, ενεργοποίησαν και τελικά φτάνουμε στο στάδιο υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου. Σας ευχαριστώ πολύ, γιατί ήταν μία δύσκολη περίοδος, ξεπεράσαμε καθυστερήσεις προηγούμενων ετών, δολιοφθορές, αλλά και την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Παρόλα αυτά τα καταφέραμε και σε λίγους μήνες το πολυτιμότερο αγαθό θα έρθει στους κατοίκους της Αίγινας".
 
Από την πλευρά του ο κ. Παναγιώτης Κασιμάκης είπε:
 
"Θέλω να ευχαριστήσω κι εγώ από μεριάς μου την Περιφέρεια Αττικής και την Αντιπεριφερειάρχη μας κ. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη για την άμεση ανταπόκρισή της στο αίτημά μας για την φωταγώγηση του αρχαιολογικού χώρου της Κολώνας. Η κυρία Αντιπεριφερειάρχης δείχνει για άλλη μία φορά τα αντανακλαστικά της σε όλα τα αιτήματα και των πολιτών και της διοίκησης του Δήμου και της Κοινότητας".

Ο κ. Κασιμάκης δώρησε στην κ. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη ένα αντίγραφο μαρμάρινου ειδωλίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png