Εντάχθηκαν οι δύο προτάσεις του δήμου Αίγινας στο "Πράσινο Ταμείο" ύψους 230.000 ευρώ. Αφορούν στην ανάπλαση των Καποδιστριακών Διαδρομών και στο Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.


Οι δύο προτάσεις που είχε υποβάλει πρόσφατα το δήμος της Αίγινας στο "Πράσινο Ταμείο" και το Aegina Portal είχε παρουσιάσει αναλυτικά, εγκρίθηκαν χθες σε συνεδριάση του Διοικητικού Συμβουλίου του "Πράσινου Ταμείου".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Η πρώτη αφορά στην πρόταση του δήμου της Αίγινας για την ένταξή του στην χρηματοδότηση της πρόσκλησης για την διεξαγωγή αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, στο πλαίσιο δράσεων περιβαλλοντικού ισοζυγίου για το έτος 2020. Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του "Πράσινου Ταμείου" έγινε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, όπου ο δήμος της Αίγινας καθορίστηκε ως προσωρινός δικαιούχος για την πρότασή του που είχε ως θέμα: "Ανοιχτός αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ενός σταδίου προσχεδίων μελέτης του έργου: "Ανάπλαση Καποδιστριακών Διαδρομών και Παραλιακού Μετώπου στην πόλη της Αίγινας". Ο προϋπολογισμός είναι 191.000 ευρώ.
 
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη δημοσίευση του Aegina Portal στην οποία περιλαμβάνεται η εισήγηση για την ανάπλαση των Καποδιστριακών Διαδρομών και του Παραλιακού Μετώπου στην Πόλη της Αίγινας και ποιες περιοχές και οδούς αφορά, κάνοντας click εδώ.
 
Επίσης, στην ίδια συνεδρίαση του ιοικητικού Συμβουλίου του "Πράσινου Ταμείου" ο δήμος της Αίγινας καθορίστηκε ως προσωρινός δικαιούχος για την πρόσκληση που αφορά την πρότασή του για  τα σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα: "Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020". Το επιχορηγούμενο ποσό που θα λάβει ο δήμος της Αίγινας είναι 39.680 ερυώ.
 
Για το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων και την συμμετοχή του δήμου Αίγινας στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου μπορείτε να διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ.