Χριστούγεννα με την νοσταλγία της κανονικότητας, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη να προβάλει ως μεγάλη προτεραιότητα.

 
Χριστούγεννα με sms, μετρημένες μετακινήσεις και επαφές έζησαν οι κάτοικοι της Αίγινας. Οι μέρες των Χριστουγέννων ήταν πάντα μία περίοδος που το νησί καταλάγιαζε, μετά από το δύσκολο και κοπιαστικό καλοκαίρι και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις που κρατούσαν συχνά ολόκληρο το φθινόπωρο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν. Η μεγάλη περίοδος αδράνειας λόγω της πανδημίας ταλανίζει την ευαίσθητη τοπική οικονομία και δοκιμάζει τις αντοχές πολλών συνανθρώπων μας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Αν και στην πρώτη περίοδο της πανδημίας, η νοσταλγία για την επιστροφή στην κανονικότητα κυριαρχούσε στα συναισθήματα των περισσότερων, η δεύτερη και πιο σκληρή περίοδος που βιώνουμε, πιέζει ακόμη περισσότερο τους συνανθρώπους μας που έχουν χάσει την δουλειά τους, τους συνανθρώπους μας που είναι σε μεγάλη ηλικία και ζουν μόνοι τους, τις οικογένειες που βιώνουν δύσκολες συνθήκες.
 
Ίσως η μεγάλη προτεραιότητα για την επόμενη περίοδο, θα πρέπει να είναι η κοινωνική αλληλεγγύη προς όλους τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Ίσως είναι το πρώτο που πρέπει να ευχηθούμε και να κάνουμε πράξη την νέα χρονιά!