Δωρεάν εξέταση των κατοίκων της Αίγινας με rapid τεστ στον Μεριστό.

 
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στον Μεριστό, ξεκίνησε στις 9 το πρωί η διενέργεια δωρεάν τεστ κορονοϊού (rapid τεστ) για τους κατοίκους του νησιού. Η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 το απόγευμα και πραγματοποιείται από ιατρό και νοσηλευτή του Κέντρου Υγείας Αίγινας με λήψη του δείγματος ρινοφαρυγγικά. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε σύντομο χρόνο και η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ θα είναι ελεύθερη. Οι πολίτες που προσέρχονται οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες σχετικά με την μετακίνησή τους αποστέλλοντας μήνυμα sms στο 13033 πληκτρολογώντας τον αριθμό 1.

Στο Aegina Portal μίλησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς: "Να ευχηθώ με την σειρά μου καλή χρονιά σε όλους. Υγεία και υπομονή να φύγουμε από αυτό τον σκόπελο που διαβιεί η κοινωνία μας. Να πούμε ότι σήμερα διενεργούνται δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι rapid test για τον κορονοϊό. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία από τις 9 το πρωί και διεξάγεται ομαλά με ικανοποιητική προσέλευση πολιτών.

Επίσης στις 10 π.μ. θα διενεργηθούν παράλληλα τεστ στις εκπαιδευτικές μονάδες της πρωτοβάθμιας παιδείας. Εκεί θα υποβληθούν σε τεστ όλοι οι εκπαιδευτικοί, γιατί όπως γνωρίζεται σήμερα προσέρχονται στην υπηρεσία τους, στα σχολεία, όλοι οι εκπαιδευτικοί για να μπορούν να βγάλουν το πρόγραμμα τις τρέχουσας εβδομάδας.
 
Η διαδικασία αυτή γίνεται από τον δήμο Αίγινας και την Επιτροπή Υγείας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Καλούμε όλους τους πολίτες, όσοι θέλουν προαιρετικά να προσέλθουν και να υποβληθούν σε αυτό το τεστ" είπε ο κ. Ζορμπάς


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png