Γιάννης Ζορμπάς: "Αποδεδειγμένα είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους". Η δήλωση του δημάρχου για τον εορτασμό της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια.


"Αποδεδειγμένα είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους", δήλωσε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, μετά την κατάθεση στεφάνου σήμερα το πρωί στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια στην Παναγίτσα, και ευχήθηκε του χρόνου οι εορταστικές εκδηλώσεις να γίνουν με κανονικότητα.

"Σήμερα υποδεχτήκαμε τον πρώην υπουργό τον κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, όπου τελέστηκε η δοξολογία στην ιερά μητρόπολη και μία μικρή αποστολή, μεταβήκαμε στον χώρο εδώ για να αποδώσουμε τιμή και καταθέσαμε ένα στεφάνι στον πρώτο κυβερνήτη της χώρα, που γιορτάζουμε σήμερα την ορκωμοσία την 26η Ιανουαρίου του 1828, όπου ορκίστηκε ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας εδώ στην Αίγινα και ιστορικά πλέον, αποδεδειγμένα, είμαστε η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους. Να ευχηθώ καλή Κυριακή και μέσα από την καρδιά μου του χρόνου να μπορούμε όλοι να γιορτάσουμε τα γεγονότα με πολιτιστικές εκδηλώσεις, το γεγονός αυτό της ορκωμοσίας και να είμαστε πάλι σε μία κανονικότητα" δήλωσε ο κ. Ζορμπάς.    
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png