Τα Μονοπάτια Πολιτισμού έγιναν η αγαπημένη διέξοδος των κατοίκων της Αίγινας τις μέρες της καραντίνας.

 
Τα απογεύματα, ειδικά όταν οι μέρες είναι καλές, χωρίς βροχή και πολύ κρύο, οι κάτοικοι της Αίγινας απολαμβάνουν μία δραστηριότητα που πραγματικά αποτελεί μεγάλη διέξοδο στα προβλήτα και στους περιορισμούς της καραντίνας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Είναι τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας, μονοπάτια που συνδέουν τον πολιτισμό, την ιστορία, την λαογραφία και την υπέροχη φυσική ομορφιά του νησιού. Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας, ο Ελληνικός Ποδηλατικός Ορειβατικός Σύλλογος Αίγινας "Ανάβαση", μία πρωτοβουλία της κ. Ευαγγελίας Ρεκλείτη και αρκετοί εθελοντές, έχουν εργαστεί συστηματικά και με μόχθο επί σειρά ετών για την αποκατάστασή τους, μία διαδικασία εθελοντική, προκειμένου οι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν αυτό το προνόμιο, να ανακαλύπτουν δηλαδή πολιτιστικά μνημεία άλλων εποχών, να γνωρίζουν την ορεινή ενδοχώρα και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού μας. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια ο δήμος της Αίγινας.  
 
Τα μονοπάτια του νησιού βρίσκονται στο πρόγραμμα "Μονοπάτια Πολιτισμού" της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος από το 2013, ενώ το 2015 εγκαινιάστηκε στο λιμάνι της Αίγινας η κεντρική πινακίδα, μέσα από την οποία ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να βρει πληροφορίες για τα "Μονοπάτια Πολιτισμού" της Αίγινας.
 
Επίσης, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα αγαπημένο αφιέρωμα των ταξιδιωτικών οδηγών, των ιστοσελίδων και των ενημερωτικών τουριστικών οδηγών, προβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο τις ομορφιές της Αίγινας και ενισχύοντας τον χειμερινό τουρισμό. Η συγκυρία της καραντίνας έφερε του κατοίκους του νησιού να τα επιλέξουν ο μία αγαπημένη δραστηριότητα, να τα μάθουν, να τα αγαπήσουν, να τα εξερευνήσουν. Στην ιστοσελίδα aegina-hiking.com περιγράφονται και οι εννέα διαδρομές, αλλά και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα Μονοπάτια Πολιτισμού της Αίγινας αποτελούνται από 9 διαδρομές, η διαδρομή αρ. 8 είναι ποδηλατική:
 
1 Ο Γύρος του Ελλάνιου Όρους
2 Σφεντούρι – Ελαιώνας
3 Αρχαίος Ελαιώνας
4 Χρυσολεόντισσα
5 Στα Ανατολικά της Αίγινας
6 Μυθικός Ασωπός
7 Παλιαχώρα
8 Ποδηλατοβόλτα στο δάσος
9 Ναός Αφαίας

Εδώ μπορείτε να δείτε τον χάρτη αναλυτικά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png