Πρωτοχρονιά με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία στην Αίγινα.


Στους εικοσιτέσερεις βαθμούς Κελσίου σκαρφάλωσε σήμερα το μεσημέρι, ανήμερα Πρωτοχρονιάς η θερμοκρασία στο κέντρο της Αίγινας, ενώ οι κάτοικοι του νησιού που διέσχιζαν τους δρόμους γύρω από την κεντρική αγορά, ένοιωθαν έκπληκτοι ένα κύμα ζεστού αέρα να τους τυλίγει. Οι θερμοκρασίες στο νησί, είναι από τις πλέον υψηλές των τελευταίων δεκαετιών, κάτι που συμβαίνει εξάλλου στα περισσότερα σημεία της χώρας μας. Έτσι, παρόλο που οι περισσότεροι κάτοικοι της Αίγινας προσδοκούσαν αυτή η πρωτοχρονιά να κυλίσει σύμφωνα με τις γνώριμες γιορτινές εικόνες γύρω από το τζάκι ή τουλάχιστον τυλιγμένοι σε ένα ζεστό κασκόλ, οι συνθήκες δημιουργούν την αναγκαία ανατροπή σε συνήθειες και επιλογές.


Παράλληλα, οι τελευταίες ημέρες και ειδικότερα οι νύχτες, έχουν κυλήσει μέσα σε υψηλά επίπεδα υγρασίας. Οι βραδινές εικόνες από το λιμάνι της Αίγινας είναι χαρακτηριστικές, καθώς το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο. Στις περισσότερες περιοχές του νησιού νωρίς το πρωί η υγρασία κάνει τα πάντα να φαίνονται σαν να έχει βρέξει πριν από λίγο. Πάντως προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς, ειδικά στους παραλιακούς δρόμους όπου η υγρασία δημιουργεί σημεία ολισθηρότητας. Αλλαγή του σκηνικού προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από την Κυριακή με βόρειους ανέμους, που θα ρίξουν τη θερμοκρασία και θα καθαρίσουν την ατμόσφαιρα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png