Αίτημα της Αντιπεριφερειάρχη κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, για τον ορισμό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ως εμβολιαστικό Κέντρο για την ηλικιακή ομάδα 60-64.

 
Έγγραφο αίτημα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολιασμών κ. Μαρία Θεοδωρίδου, με κοινοποίηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, απέστειλε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το αίτημα αφορά τον ορισμό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ως εμβολιαστικό Κέντρο για την ηλικιακή ομάδα 60-64. Στο έγγραφο η κ. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη παραθέτει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ηλικιακή ομάδα των 60-64 ετών, που η οποία για να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca πρέπει να μετακινηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο του Πειραιά, σημειώνοντας ότι αυτό αυξάνει τους κινδύνους μετάδοσης της νόσου.
 
Τέλος, ζητά από τον αρμόδιο φορέα να προμηθεύσει το Κέντρο Υγείας Αίγινας με τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων της AstraZeneca, όπως άλλωστε έχει αιτηθεί ο Δήμος και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Το έγγραφο αναφέρει τα ακόλουθα:

Σχετ: 1. Το υπ’ αρ. 2013/12-2-2021 έγγραφο του Δήμου Αίγινας.
2. Το υπ’ αρ. πρωτ. 2718/13-2-2021 έγγραφο του Κ.Υ. Αίγινας.

Κύριοι,

Η μέχρι σήμερα πολιτική για την αντιμετώπιση της πανδημίας, βασίστηκε και στην επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Οι κάτοικοι των νησιών της Αττικής, ανταποκρίθηκαν στα μέτρα, συμμετέχοντας στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναχαίτιση της νόσου COVID19.

Δια της παρούσης θα ήθελα από την πλευρά μου να σας ενημερώσω πως το Κ.Υ. Αίγινας διενήργησε μέχρι πρότινος με επιτυχία εμβολιασμούς, έχοντας οριστεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ως εμβολιαστικό κέντρο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, απετράπη η μετακίνηση των κατοίκων της νήσου στην ηπειρωτική χώρα.

Η κλήση όμως κατοίκων της Αίγινας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64 ετών να μεταβούν σε εμβολιαστικά κέντρα του Δήμου Πειραιά, προκειμένου να τους χορηγηθεί η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αυξάνει τους κινδύνους μετάδοσης της νόσου. Και αυτό διότι οι κάτοικοι της νήσου υποχρεούνται να μεταβούν με πλοίο στον Πειραιά και από τον εκεί λιμένα, στο εμβολιαστικό κέντρο. Σε μια εποχή που καταβάλλεται από όλους μεγάλη προσπάθεια ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία δια περιοριστικών μέτρων, αυτό θεωρούμε πως θα έπρεπε να αποφευχθεί.

Παρακαλούμε θερμά όπως προμηθεύσετε το Κ.Υ. Αίγινας με τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων της AstraZeneca, όπως έχουν αιτηθεί σχετικά ο Δήμος Αίγινας και το Κ.Υ. Αίγινας, ώστε αυτά να χορηγηθούν στους κατοίκους που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 - 64 ετών και να αποφευχθεί η μετακίνησή τους εκτός της νήσου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png