Τιμώντας την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Αίγινα.


Σε συνεδρίαση που έγινε χθες, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, η δαπάνη και η διάθεση της πίστωσης συνολικού ύψους 8.680 ευρώ, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στην πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, που θα λάβει χώρα στις 16/5/2021 στην Αίγινα, τιμώντας την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ιωάννης Καποδίστριας, μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας", της φιλολόγου – ιστορικού Λίλας Παπαδημητρίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Πρόκειται για μία απόφαση του ΠΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής, που ελήφθη κατά την συνεδρίαση, στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 και είχε παρουσιάσει τότε το Aegina Portal. Στην εισήγηση που είχε κάνει σε εκείνη την συνεδρίαση η εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβούλος κ. Μ. Βιδάλη, είχε ζητήσει την έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 της Περιφέρειας Αττικής , να λάβει χώρα στην Αίγινα, τιμώντας την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, στις 16/05/2021 με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας" της φιλόλογου – ιστορικού Λίλας Παπαδημητρίου.

Η δαπάνη κατά 7.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ θα βαρύνει συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2020 της Περιφέρειας Αττικής.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ για τον Ιωάννη Καποδίστρια διαρκεί 1:30 ώρα και δίνονται επίσης τα δικαιώματα του, μετά από την εκδήλωση, στην Περιφέρεια Αττικής για προβολή του όπου επιθυμεί σε όλη την διάρκεια του 2021. Στην εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην Αίγινα, στις 16/05/2021, τιμώντας έτσι την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, θα μιλήσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης καθώς και η φιλόλογος ιστορικός Λίλα Παπαδημητρίου.

Το ντοκιμαντέρ για τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, με τίτλο "Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας", έχει εκπονήσει η φιλόλογος - ιστορικός Λίλα
Παπαδημητρίου, δημιουργός σειράς d.v.d ιστορικού περιεχομένου με χορηγίες από σημαντικά ιδρύματα.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής προβλέπει ότι σε περίπτωση μεταβολής της ημερομηνίας ή αλλαγής του χώρου διεξαγωγής της ανωτέρω εκδήλωσης, εξακολουθούν να ισχύουν τα αποτελέσματα της διαδικασίας με την παρούσα απόφαση.