Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα στην Αίγινα. Τι ισχύει για τις μετακινήσεις και για το πέταγμα του χαρταετού.


Μία διαφορετική Καθαρά Δευτέρα ζει φέτος η Αίγινα, όπως άλλωστε και ολόκληρη η χώρα, καθώς καλείται να κινηθεί στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων για τον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι για την Καθαρά Δευτέρα ισχύουν τα μέτρα που γνωρίζουμε, δηλαδή δεν υπάρχει κάποια ειδική ρύθμιση. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Όπως συνηθίζεται την Καθαρά Δευτέρα, ανοικτοί θα είναι οι φούρνοι, τα μίνι μάρκετ και τα ιχθυοπωλεία. Οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους για το σαρακοστιανό τραπέζι στέλνοντας τον κωδικό sms 2.

Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον θα ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.

Το έθιμο του χαρταετού, μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους, σύμφωνα με τα όσα είχαν διατυπωθεί στην τελευταια ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει κανονικά όπως κάθε Δευτέρα, δηλαδή από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Η ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει τα εξής σημεία για το πέταγμα του χαρταετού:

"Αν ο χαρταετός σας μπλεχτεί στα καλώδια, τότε για την ασφάλειά σας:
1. μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
2. μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια:
3. ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ (11500, Κέντρο Εξυπηρέτησης και Βλαβών) ή
4. επικοινωνήστε με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png