Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Ποιες δραστηριότητες αφορούν, από πότε ισχύουν.


Στην ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τους καθηγητές Βάνα Παπαευαγγέλου και Γκίκα Μαγιορκίνη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, μεταξύ άλλων ανακοινώθηκαν όλα τα νέα μέτρα, τις δραστηριότητες που αφορούν και από πότε ισχύουν.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά ανακοινώθηκε ότι:
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5το πρωί και καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έναρξη ισχύος του μέτρου από αύριο.
  • Η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τη Δευτέρα το πρωί.
  • Η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς βέβαια τη χρήση οχήματος.
  • Η λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος.
  • Άρα, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα επιτρέπονται χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής, αλλά μόνο τα πόδια ή με ποδήλατο. Ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.
  • Επίσης, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου Δήμου, με αναλογία 1 πιστού ανά 25 τετραγωνικά και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση μάσκας, καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας Ιεράς Μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές εορτές.
  • Για την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου και τους Δεύτερους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος είναι από μεθαύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας.
  • Και τέλος, αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.
Επίσης, από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο, ανακοινώθηκε μεταξύ άλλων ότι:

"Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη νέα στρατηγική για το τεστ, θα περάσουμε από περίπου 300.000 τεστ τα οποία πραγματοποιούνται εβδομαδιαία, σε δυνητικά έως και 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.
Κάθε πολίτης, από το τέλος Μαρτίου και τις αρχές Απριλίου, θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα παρέχοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ στον φαρμακοποιό, ώστε να μπορεί να επιτηρεί πλέον ατομικά τη μεταδοτικότητα του ιού. Σε περίπτωση που μπει στο σπίτι και χτυπήσει κάποιο μέλος της οικογένειας, να μπορεί να κινηθεί ανάλογα και να μπορεί να προστατεύσει το εαυτό του και τους γύρω του.
Άρα, = ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη, με τον ΑΜΚΑ στο φαρμακείο της γειτονιάς. Είναι μια νέα πολιτική, η οποία θα εφαρμοστεί για να συμπληρώσει την εθνική στρατηγική μας για το τεστ."
Με πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png