Επαναλειτουργούν από σήμερα κομμωτήρια, υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, παιδική χαρά. Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία.


Στο πλαίσιο της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, επαναλειτουργούν από σήμερα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.  • Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων.
  • Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι και δημόσια πάρκα. Επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6, χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Για την μετάβαση των πολιτών σε κομμωτήρια και τους χώρους περιποίησης άκρων (μανικιούρ-πεντικούρ) απαιτείται να έχουν κλείσει ραντεβού.
Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6 ή με βεβαίωση τύπου Β.
 
Για τη μετάβαση σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.

Ερασιτεχνική αλιεία
Επιπλέον, επιτρέπεται από σήμερα η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, δηλαδή το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.
 
Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί όλες τις ημέρες της εβδομάδας.