Καταγγέλθηκαν δύο νέες προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος επαγγελματιών της Αίγινας.

 
Δύο προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος επαγγελματιών της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα ζαχαροπλαστών, καταγγέλθηκαν στον πρόεδρο της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτη. Πρόκειται για το ίδιο σενάριο τηλεφωνικής εξαπάτησης, για το οποίο είχαν γίνει καταγγελίες τους προηγούμενους μήνες. Ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι λέγοντας ότι τηλεφωνούν από τον δήμο και αναφέροντας ονόματα αντιδημάρχων της Αίγινας ζητούν από τους επαγγελματίες κάποια προσφορά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.O άγνωστος που συνήθως υποδύεται ότι είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας, καταθέτει ένα ποσό στο λογαριασμό του καταστηματάρχη μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού για ένα προϊόν, όμως στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος και πως κατέθεσε περισσότερα χρήματα και του ζητά να του επιστρέψει την διαφορά. Έτσι, αν για παράδειγμα έχει συμφωνηθεί ότι η κατάθεση πρέπει να είναι 150 ευρώ, ο άγνωστος λέει ότι από λάθος κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού 1.500 ευρώ. Στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον καταστηματάρχη, λέγοντας ότι έκανε λάθος και τον παρακαλεί να του επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που κατέθεσε.
 
Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργο Σκαλτσιώτης επισημαίνει το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν και κάποιο καταθετήριο προσπαθώντας να γίνουν πειστικοί και υπογραμμίζει ότι οι προσφορές προς τον Δήμο γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες.
 
Ο κ. Σκαλτσιώτης επικοινώνησε με το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και γνωστοποίησε τις προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος δύο ζαχαροπλαστών της Αίγινας. Επίσης ζήτησε από τους επαγγελματίες που δέχονται τέτοια τηλέφωνα να καταγγέλλουν το γεγονός και σημείωσε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας συγκεντρώνει αυτές τις καταγγελίες και τις προωθεί σε αρμόδια υπηρεσία.