Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αίγινα, από την ομιλία του στην Εθνική Πινακοθήκη.


Μία σημαντική αναφορά για την Αίγινα έγινε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα το βράδυ, στην έναρξη λειτουργίας του αποκατεστημένου κτιριακού συγκροτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ο πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: "Η Εθνική Πινακοθήκη δεν υπήρξε ποτέ ένα απλό αποθετήριο καλλιτεχνικής δημιουργίας, αλλά αντίθετα ήταν ένας ζωντανός οργανισμός που συμβάδισε με την πρόοδο του Έθνους. “Η ίδια η ιστορία της άλλωστε ακολουθεί τη διαδρομή της χώρας. Μια διαδρομή που ξεκινάει το 1829 στην Αίγινα με τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια να συγκεντρώνει τότε πρώτος πίνακες ως τον πρώτο πυρήνα ενός μελλοντικού μουσείου και φτάνει στον μεγάλο σταθμό του 1896 όταν ο λόγιος και νομικός Αλέξανδρος Σούτσος κληροδοτεί στο Δημόσιο την προσωπική του περιουσία αλλά και τη συλλογή του για τη δημιουργία της Εθνικής Πινακοθήκης.".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png