Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στην Αίγινα. Η επίσκεψη στην Αφαία, στον Άγιο Νεκτάριο και στην Μητρόπολη.



Την Αίγινα επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο εκδήλωσης για την παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος με τίτλο η "Αίγινα του Καποδίστρια". Τον υπουργό υποδέχθηκαν στον λιμάνι της Αίγινας ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο πρόεδρος της Επιτροπής "Αίγινα 2021" δημοσιογράφος κ. Μανώλης Κοττάκης. Ο υπουργός είπε ότι τελευταία φορά είχε επισκεφθεί την Αίγινα ήταν το 1979.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε το ναό της Αφαίας και ξεναγήθηκε στο χώρο. Η υπέροχη ανοιξιάτικη ημέρα σήμερα στην Αίγινα και το φως του νησιού ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την ομορφιά του τοπίου. Ο υπουργός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του μνημείου και για τα γλυπτά του ναού που βρίσκονται στην γλυπτοθήκη του Μονάχου, λέγοντας ότι όταν επισκεφθεί ξανά το μουσείο θα πάει να τα δει και πως θα μπορούσαν να ζητήσουν την επιστροφή κάποιων εξ' αυτών.
 
Ακολούθως επισκέφθηκε την μονή της Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου όπου τον υποδέχθηκε ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος και η ηγουμένη του μοναστηριού μοναχή Τιμοθέη. Άναψε ένα κερί στο καθολικό της μονής και στάθηκε με σεβασμό μπροστά από τα Ιερά Λείψανα και την Τίμια Κάρα του Αγίου Νεκταρίου. Άκουσε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του από τον αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο και την ηγουμένη μοναχή Τιμοθέη και έδειξε ενδιαφέρον για την ταινία Man o God στην οποία πρωταγωνιστεί Άρης Σερβετάλης.
 
Τέλος, επισκέφθηκε το ναΐσκο όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου Νεκταρίου. Μετά από ένα κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής η ηγουμένη μοναχή Τιμοθέη του δώρησε ως αναμνηστικό της επίσκεψης το επετειακό ημερολόγιο της μονής.
 
Ο επόμενος σταθμός του υπουργού κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγινα ήταν στην Μητρόπολη,ς, το βουλευτήριο της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους, εκεί που ορκίστηκε ο κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας. Είδε από κοντά το στασίδι  από το οποίο ο Ιωάννης Καποδίστριας άκουγε τον όρθρο στις κυριακάτικες λειτουργίες. Στην Μητρόπολη τον υποδέχθηκε ο εφημέριος του ναού πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης, συγγραφέας και ερευνητής της καποδιστριακής περιόδου.

Την ξενάγηση που έγινε από τον π. Εμμανουήλ παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρώην δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, καθώς και ο κ. Γιώργος Καλόφωνος πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png