Ξεκίνησε η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού, τι δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.

 
Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 9 Απριλίου, ο κ. Ζορμπάς απαντώντας σε ερώτηση του Aegina Portal σχετικά με τη νέα ημερομηνία πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, είχε αναφέρει ως πιθανότερη αυτή της 10ης Απριλίου, δηλαδή του Σαββάτου.

Μέχρι εκείνη την στιγμή η Πέμπτη 8 Απριλίου ήταν η επικρατέστερη ημερομηνία, για την έναρξη των εργασιών, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, καθώς και η ανάγκη να ολοκληρωθούν κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν από τον ανάδοχο του έργου μετέθεσαν κατά λίγες ημέρες την ημερομηνία της πόντισης.
 
Ο δήμαρχος κ. Γιάννη Ζορμπάς μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal δήλωσε τα ακόλουθα: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, ότι έχει ξεκινήσει η πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού, με σύνδεση από την Σαλαμίνα στην θέση Πέρανη και με το Λεόντι Αίγινας. Ο υποθαλάσσιος αγωγός όπως όλοι γνωρίζετε θα τροφοδοτεί με νερό από την ΕΥΔΑΠ, τόσο την κεντρική δεξαμενή του Λεοντείου, όσο και στη συνέχεια τις περιφερειακές - μικρότερες δεξαμενές".
 
Όσον αφορά τις εργασίες της πόντισης
 
"Αυτή τη στιγμή έχει ποντιστεί το πρώτο μεγάλο κομμάτι το οποίο είναι των 1.800 μέτρων, το οποίο έχει συνδεθεί στην έξοδο του φρεατίου στην Πέρανη και έχει ολοκληρωθεί η πρώτη στροφή, έτσι ώστε να πάρει την θέση υποθαλάσσια, έτσι ώστε να έρθει σε μία ευθεία και να μπορεί να είναι πολύ πιο εύκολο για την συνέχιση της πόντισης. Ευελπιστούμε ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν τις εργασίες, έτσι ώστε να μην έχουμε απρόσκοπτες διακοπές" είπε ο κ. Ζορμπάς.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png