Διευκρινίσεις για την προμήθεια των self test από τους πολίτες έδωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την προμήθεια των self test από τους πολίτες. Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





"Σύμφωνα με δηλώσεις του Αρμόδιου Υπουργού Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι που έχουν την υποχρέωση διενέργειας Self-Test μπορούν να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην ειδική πλατφόρμα από την Δευτέρα 19 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 25 Απριλίου.

Κατόπιν αυτού δεν υπάρχει λόγος να σπεύσουν στα φαρμακεία όλοι οι εργαζόμενοι την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου .

Επίσης για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε προς όλους όσοι έχουν την υποχρέωση διενέργειας Self-Test να αποφεύγουν να προσέρχονται στα φαρμακεία στην διάρκεια των εφημεριών (διημέρευση – διανυκτέρευση) για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και για να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων και η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών για φάρμακα".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη η δωρεάν διανομή των self-tests από τα φαρμακεία ξεκινά την  Δευτέρα 19 Απριλίου για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου, οι δηλώσεις των αποτελεσμάτων του τεστ μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε στιγμή, από την Δευτέρα 19 μέχρι την Κυριακή 25 Απριλίου.

Στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας επεκτείνεται η χρήση των self tests σε μια σειρά δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα. Οι τομείς αυτοί είναι οι ακόλουθοι:
  •  Το λιανεμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων πώλησης τροφίμων και ποτών.
  •  Η εστίαση.
  •  Οι μεταφορές, χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές.
  •  Οι υπηρεσίες καθαρισμού.
  •  Τα κουρεία, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων.
Αυτές είναι οι δραστηριότητες που καταλαμβάνονται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Για την άσκηση των δραστηριοτήτων αυτών, τα self-tests είναι υποχρεωτικά για την προσέλευση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους και για την παροχή εργασίας με φυσική παρουσία. Θα πρέπει δε, να διενεργούνται μια φορά την εβδομάδα, αναφέρει το Δελτίο Τύπου όπου φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις του υπουργού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png