Κατασκευή πεζοδρομίου στην παραλιακή Αίγινας - Φάρου.


Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του νησιού που χρησιμοποιούν τον παραλιακό δρόμο που συνδέει την Αίγινα με το Φάρο, μπορούν να δουν ότι στην αριστερή πλευρά του οδοστρώματος (με κατεύθυνση προς Φάρο) έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή ενός πεζοδρομίου. Το πεζοδρόμιο που έχει μεταβαλλόμενο πλάτος, κατασκευάζεται με σκοπό να διευκολύνει τους πεζούς που απολαμβάνουν την απογευματινή συνήθως βόλτα τους, κατά μήκος της διαδρομής μέχρι την περιοχή του Φάρου. Τα απογεύματα, ειδικά με καλό καιρό, πολλοί χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή όχι μόνο για βόλτα αλλά και για γρήγορο βάδην. Η περιοχή είναι πανέμορφη, κοντά στην πόλη και προσφέρεται για όλους.

Το γεγονός όμως ότι ο παραλιακός δρόμος μετατρέπεται συχνά σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, δημιουργεί ζητήματα ασφάλειας για τους πεζούς. Η κατασκευή του πεζοδρομίου που γίνεται από το Δήμο της Αίγινας στοχεύει σε αυτό ακριβώς, οδηγοί και πεζοί να μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά και χωρίς προβλήματα για τους τελευταίους. Το συνολικό μήκος του πεζοδρομίου θα είναι 795 μέτρα, καλύπτοντας μία επιφάνεια 1.250 τετραγωνικών μέτρων. Στην επιφάνεια του θα τοποθετηθούν αντιολισθητικές πλάκες και το κόστος του είναι 117.000 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png