Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τα επόμενα εικοσιτετράωρα, ανακοινώθηκαν στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.


Τα μέτρα που θα ισχύσουν από τα επόμενα εικοσιτετράωρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας για την λοίμωξη Covid-19.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: "Σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν φέτος το Πάσχα υπενθυμίζουμε ότι και για τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα συνεχίζει να ισχύει η αναλογία του 1 ατόμου ανά 25 τετραγωνικά και με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα εντός των ναών. Ενώ στους εξωτερικούς χώρους των ναών η αναλογία αυτή διαμορφώνεται σε ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά και πάντα με τήρηση των κανόνων υγιεινής.

  • Επιπλέον για όλους τους πιστούς είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενώ για τους ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και το λοιπό προσωπικό που βρίσκεται εντός του ναού, είναι υποχρεωτική η διενέργεια τεστ.
  • Όσον αφορά στις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής, υπενθυμίζεται ότι η περιφορά του Επιταφίου μεθαύριο θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού και πάντα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
  • Την Κυριακή του Πάσχα και μόνο την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.
  • Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή sms με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
  • Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, υπενθυμίζουμε ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, το curfew, είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Στη συνέχεια θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα μέτρα που θα ισχύσουν τα επόμενα 24ωρα. Η Κυβέρνηση σήμερα αποφάσισε τα εξής.

  • Παραμένει, έως την άρση των υπερτοπικών μετακινήσεων, δηλαδή των μετακινήσεων μεταξύ των Περιφερειακών Ενοτήτων, η υποχρέωση αποστολής ειδικού μηνύματος για οποιαδήποτε μετακίνηση.
  • Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα για τη μετακίνηση σε καταστήματα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.
  • Από αύριο το πρωί επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.
  • Υπενθυμίζουμε επίσης ότι από τις 3 Μαΐου, επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων και μόνο χώρων, υπό τους όρους που έχουν τεθεί και μόνο για καθήμενους.
  • Προσοχή. Δεν επιτρέπεται, καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά.
  • Τέλος, από τις 3 Μαΐου και για μία εβδομάδα το πέρας της κυκλοφορίας καθορίζεται στις 23:00 το βράδυ. Τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45. Σε κάθε περίπτωση όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας στις 23:00 ακριβώς.

Επίσης, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι αύριο θα υπάρξουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τα αρμόδια Υπουργεία σε σχέση με τους κωδικούς που θα ανοίξουν και που αφορούν στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και για άλλα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους σε αυτά" είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Με πληροφορίες από το Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png