Η τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας


Στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας με το σκάφος 601 του Λιμενικού Σώματος έφτασε λίγο μετά τις 20:00 σήμερα το βράδυ το Άγιος Φως, το οποίο μετέφεραν στην Αίγινα οι κύριοι Σωτήρης Μπήτρος και Παναγιώτης Κλήμης από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου αεροσκάφος μετέφερε το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα. Η υποδοχή του ανέσπερου φωτός έγινε από κλήρο του νησιού που παρέλαβε το Άγιος Φως με τα φαναράκια και έψαλε το "Δεύτε λάβετε Φως". 

Στην προβλήτα των ιπταμένων το Άγιο Φως υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο λιμενάρχης κύριος Αργύρης Φραγκούλης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γεώργιος Σουλιώτης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, και ο κ. Νεκτάριος Λαβούτας μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος".

Το Άγιος Φως μεταφέρθηκε σε ενορίες του νησιού με τιμητική συνοδεία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, του Λιμεναρχείου Αίγινας, δύο οχημάτων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, οχημάτων της Ομάδας Αδειούχων Ραδιοερασιτεχνών Αίγινας.  Επίσης, συμμετείχε όχημα από Κέντρο Υγείας Αίγινας. Τέλος, εκ μέρους της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αίγινας, παρευρέθηκε ο συντονιστής της οργάνωσης  κ. Παναγιώτης Πατσακιός .