Ποιες είναι οι επόμενες ημερομηνίες για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.


Μετά την επανεκκίνηση των καταστημάτων της εστίασης που έγινε χθες Δευτέρα 3 Μαΐου, και την διεύρυνση κατά μία ώρα του ωραρίου μετακίνησης των πολιτών - η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά πλέον στις 11 μ.μ. και λήγει στις 5 τα ξημερώματα - θα ακολουθήσει και το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου. Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά, όλα τα σχολεία -γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία - θα επαναλειτουργήσουν διά ζώσης από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Σε σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν self test.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Ακολουθεί το άνοιγμα του τουρισμού το Σάββατο 15 Μαΐου. Σχετικά έχει προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Οι τουρίστες θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών. Παράλληλα αναμένεται να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα.

Στις 15 Μαΐου αναμένεται ότι θα καταργηθεί και η υποχρέωση αποστολής sms για τις μετακινήσεις των πολιτών. Έως τότε οι μετακινήσεις εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή sms στο 13033, ακόμα και για την επίσκεψη σε καφέ ή εστιατόριο οι πολίτες πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με κωδικό 6, ενώ υπάρχει και ο χρονικός περιορισμός των 3 ωρών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png