Με 20.000 ευρώ θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Αττικής στο δρώμενο για την άφιξη και την ορκωμοσία του Καποδίστρια στην Αίγινα, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2021.

 
Με 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που θα αφορούν δαπάνες για την ηχοληψία, τον φωτισμό και τις αμοιβές συντελεστών, θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Αττικής στο δρώμενο για την άφιξη και η ορκωμοσία του Ιωάννης Καποδίστρια στην Αίγινα, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαΐου 2021.

Αυτό προκύπτει από την απόφαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 22 Απριλίου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



 
Υπενθυμίζεται ότι το δρώμενο είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Επιτροπής "Αίγινα 2021" κ. Μανώλη Κοττάκη στην συνεδρίαση της επιτροπής στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, ως πρόταση του σκηνοθέτη και ηθοποιού Ζαν - Ζακ Τεσόν, με συμμετοχή της φιλαρμονικής.
 
Τον Απρίλιο η επιτροπή "Αίγινα 2021" και ο δήμος της Αίγινας, κάλεσαν τους κατοίκους του νησιού, είτε είναι ερασιτέχνες ηθοποιοί ,είτε μαθητές λυκείου, να συμμετέχουν στην αναπαράσταση, στο θεατρικό δρώμενο με θέμα την άφιξη στην Αίγινα και την ορκωμοσία του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια. "Το θέαμα θα πραγματοποιηθεί στην διαδρομή από τον παλαιά προβλήτα έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό σε μια προσπάθεια να συνδυάσει το σήμερα με τα γεγονότα εκείνης της Ιστορικής ημέρας", τόνιζε στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.
 
Στην εισήγηση του θέματος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Το δρώμενο θα διαδραματιστεί στους φυσικούς χώρους του νησιού, όπως και το 1828 με την άφιξη του Καποδίστρια στην Αίγινα, με την συμμετοχή επαγγελματιών και εθελοντών ηθοποιών αλλά και όλων των πολιτών και των επισκεπτών της Αίγινας, έτσι ώστε η ιστορία να γίνει συλλογικό και ατομικό βίωμα.
 
Η εν λόγω δράση θα έχει τηλεοπτική κάλυψη με σκοπό την παρουσίασή της στο σύνολο των πολιτών προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η εν λόγω ιστορική ανάμνηση του 1821 η οποία και θα μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές για τον αγώνα της ελευθερίας του θάρρους και της αποφασιστικότητας.
 
Τέτοιου είδους γεγονότα και εκδηλώσεις προάγουν την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας δεδομένου ότι γίνονται πόλος έλξης και για πολίτες άλλων κρατών που επισκέπτονται την χώρα μας
και μαθαίνουν το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της".
 
Η Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση σκοπιμότητας της δαπάνης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png