Συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Υγείας με θέμα την κατάσταση του covid 19 στο νησί. Προβλήματα με την προμήθεια των self test.


Σήμερα το μεσημέρι ή αργότερα το απόγευμα, θα συνεδριάσει με θέμα την εικόνα της νόσου covid 19 στο νησί η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας. Αυτό δήλωσαν στο Aegina Portal τόσο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, όσο και ο πρόεδρος της Επιτροπή Υγείας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά σήμερα το πρωί, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των κατοίκων το νησιού να πληροφορηθούν από επίσημη πηγή την πορεία τον κρουσμάτων της Covid19 στην Αίγινα. Κι αυτό διότι η τελευταία φορά που δημοσιεύθηκε από το γραφείο δημάρχου η εβδομαδιαία ενημέρωση από τον Εθνικό Μηχανισμό Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν στις 29 Απριλίου, δηλαδή δέκα ημέρες πριν, άρα δεν υπήρχε ενημέρωση την εβδομάδα που πέρασε. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι η καθιερωμένη αυτή ενημέρωση θα γίνει την Δευτέρα.
 
Ο κ. Σκαλτσιώτης στην ερώτηση, ότι τόσο λόγω των ανακοινώσεων που έχουν γίνει από δύο επιχειρήσεις της Αίγινας, στις οποίες εντοπίστηκαν θετικά self test, όσο και της ανάγκης των κατοίκων του νησιού να ενημερωθούν για τη εξέλιξη της νόσου στο νησί, δήλωσε ότι η Επιτροπή Υγείας θα συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι ή αργότερα το απόγευμα. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος θα ήθελε η συνεδρίαση αυτή να γίνει αύριο Δευτέρα, ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα και τα στοιχεία από την εβδομαδιαία αναφορά της Πολιτικής Προστασίας.
 
Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι επειδή υπάρχει φημολογία και για να μην πάρει αυτή έκταση, να βγει μία επίσημη ανακοίνωση μέχρι το βράδυ, ώστε να τεθεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις.
 
Παράλληλα ο κ. Σκαλτσιώτης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που υπάρχει με τα seft test, καθώς χθες έκλεισε η πλατφόρμα μέσα από την οποία μπορούν να τα προμηθευτούν τα self test οι ενδιαφερόμενοι. Επίσης, ανέφερε ότι σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.
 
Η ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
 
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self tests ΜΟΝΟ στην εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν 2 self tests από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.
Υπενθυμίζουμε ότι η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από το απόγευμα στις 5 μέχρι και την Δευτέρα στις 8 το πρωί.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος απευθύνει εκ νέου έκκληση στους δικαιούχους δωρεάν self tests όπως προσέρχονται μόνο στις ημερομηνίες που αναφέρονται πιο πάνω, για την αποφυγή συγχρωτισμού και για λόγους προστασίας Δημόσιας Υγείας
Σε περίπτωση που προσέλθουν στα φαρμακεία σε άλλες ημερομηνίες δεν θα είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png