Δεκαπέντε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοΐου στην Αίγινα από τη Δευτέρα 3 έως Κυριακή 9 Μαΐου. Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας.


Δελτίο Τύπου εξέδωσε πριν από λίγο η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα Κυριακή. Σύμφωνα με αυτό, τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID 19 στην Αίγινα την εβδομάδα από Δευτέρα 3 Μαΐου έως Κυριακή 9 Μαΐου ανέρχονται σε δεκαπέντε. Επίσης, εκτός από την προγραμματισμένη δράση δωρεάν διενέργειας rapid testπου θα γίνει αύριο Δευτέρα, αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Μαΐου από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

Συνεδρίασε σήμερα Κυριακή 9 Μαΐου 2021 η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας με παρόντα μέλη τον κ. Γρηγόρη Γαλάνη, την κα Μαρία Γιαννοπούλου, την κα Βίκυ Γουρζή, τον κ. Μανώλη Λογοθέτη, τον κ. Αντώνη Πολυδώρου, τον κ. Γεώργιο Σκαλτσιώτη και τον κ. Φίλιππο Τζίτζη. Στην συνεδρίαση συμμετείχε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης κι ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιος Θεριανός.

Η Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας ενημερώνει ότι τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID 19 στο νησί μας την εβδομάδα από Δευτέρα 3 Μαΐου 2021 έως Κυριακή 9 Μαΐου 2021 ανέρχονται σε 15, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από το Κέντρο Υγείας, το Νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος» και τα μικροβιολογικά εργαστήρια του νησιού.

Όλα τα κρούσματα έχουν λάβει τις προβλεπόμενες οδηγίες κι έχει ακολουθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και ακολουθούν τις συμβουλές των ιατρών τους.

Οι δράσεις πρόληψης κατά του COVID 19 που έχουν προγραμματιστεί και θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μεριστό είναι:

-Αύριο, Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 από τις 10:00 έως τις 18:00 ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Αίγινας θα προβεί σε δωρεάν διενέργεια rapid test σε όποιον επιθυμεί.
-Την Τρίτη 11 Μαΐου 2021 από τις 8:00 έως τις 15:00 η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας θα διενεργεί rapid test και pcr test.

Τα μέλη της Eπιτροπής Υγείας προτρέπουν τους πολίτες στην συνεχή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και στην συμμετοχή τους στον εμβολιασμό, καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια αποτροπής των ανωτέρω από όπου κι αν προέρχεται.