Επιστολή για την πίστα προπόνησης του motocross.

Πριν από λίγες ημέρες είχε δημοσιευτεί από το Aegina Portal ένα άρθρο το οποίο περιέγραφε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την προπόνηση των αθλητών του motocross στην Αίγινα. Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση μίας περιοίκου, η οποία μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε και τη δική της άποψη για το ζήτημα:

"Θέλω να αναφερθώ σε ένα πρόσφατο άρθρο που αναφερόταν στους αθλητές motocross που αναζητούν σεβαστό και ασφαλή χώρο για την προπόνησή τους. Καταρχάς πρέπει να δηλώσω ότι είμαι γονιός που φροντίζει για την αθλητική δραστηριότητα του παιδιού του ιδιαιτέρως διότι πιστεύω ότι μια τέτοια απασχόληση είναι απαραίτητη για να μην πω επιβεβλημένη ειδικά στις μέρες μας. ΄Ομως τόσο αυτό το αθλητικό είδος το motocross όπως και πολλά άλλα πράγματα πέραν του αθλητισμού σε αυτό το νησί που διακρίνονται από μια ιδιομμορφία, δεν αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο με αποτέλεσμα να επιλέγονται μόνιμα λάθος περιοχές για να χρησιμοποιηθούν με λάθος τρόπο. Έτσι λοιπόν έχοντας γεννηθεί στο νησί αυτό κι έχοντας μια ιδιοκτησία που με ιδιαίτερο σωματικό και ψυχικό μόχθο καταφέραμε να δημιουργήσουμε κάτω από συνθήκες που άλλοι πιθανότατα να μην άντεχαν, κάθε φορά παλεύουμε και ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον κάθε συνδημότη μας ενώ θα έπρεπε τα ζητήματα να λύνονταν άμεσα με την εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας. Κι έτσι να μη χρειαζόταν να παλεύουμε για τα ήδη κεκτημένα μας γιατί φυσικά και μπορούμε να το κάνουμε αλλά γιατί βρε αδερφέ να στεναχωριόμαστε όλοι μαζί;

Είναι ανάγκη να φρενάρουμε π.χ. στην 1η μεγάλη στροφή στο δρόμο προς Άλωνες πριν κάποια χρόνια σαν τρελοί προκειμένου να μη σκοτωθούμε φεύγοντας από τη στροφή ή να μη σκοτώσουμε τον motocrossίστα που πηδώντας από το αγροτεμάχιο αριστερά του δρόμου, προσγειώθηκε 2 μέτρα μπροστά από το όχημά μας και επί της ασφάλτου;. Ή μήπως πρέπει να τρέμουμε όταν περνούν από το σπίτι μας και "βαράνε κούφιες" και κάνουν σούζες επιδεικτικά πάνω στη στροφή καθώς παίζουν στις αυλές τα παιδιά μας ενώ κανονικά θα έπρεπε να μεταφέρονται οι μηχανές με ειδικό όχημα; Ή μήπως γενικά πρέπει να αγωνιούμε για τη ζωή και την περιουσία μας;

Επειδή λοιπόν το θέμα είναι πολύ σοβαρό και για να προστατευτούμε θα αποκτήσει γενικότερη έκταση και δημοσιότητα θα παρακαλέσω τον κάθε υπεύθυνο που γνωρίζει ότι η περιοχή μεταξύ Παλαιαχώρας και Αφαίας έχει χαρακτηρισθεί από σχετικό Προεδρικό Διάταγμα ώς περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους και αυτό το γνωρίζει και το φροντίζει ιδιαίτερα το ΥΠΕΧΩΔΕ να φροντίσει για την ασφάλεια όλων μας και ιδιαίτερα του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας μας διότι υγεία και ηχορύπανση και ιδιαίτερα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας δεν υφίσταται.

Κι αν αυτή η έκκληση εκληφθεί ως ένδειξη αδυναμίας από την πλευρά μας λυπάμαι πολύ αν δεν έγινε αντιληπτό το μήνυμα διότι κάθε άλλο παρά τέτοιο ήταν. Στο μεταξύ εύχομαι στους ανωτέρω αθλητές να βρούν τον ιδανικό τόπο για το άθλημά τους."
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png