Άνοιξαν τα ραντεβού στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.


Από την Δευτέρα 17 Μαΐου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας θα λειτουργεί και ένα δεύτερο εμβολιαστικό κέντρο, στο πλαίσιο του σχεδίου "Γαλάζια Ελευθερία" , που αφορά τον εμβολιασμό των νησιωτών. Στο σχέδιο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η Αίγινα. Έτσι οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν μέσω της διεύθυνσης https://emvolio.gov.gr/

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.

Όσοι έχουν αποκτήσει μία εξοικείωση με την πλατφόρμα, μπορούν να διαπιστώσουν ότι δίπλα στο Κέντρο Εμβολιασμού Κ.Υ. Αίγινας έχει προστεθεί σε παρένθεση το (2ο). Αυτή η επιλογή σημαίνει ότι πρόκειται για το δεύτερο Εμβολιαστικό Κέντρο που λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, και αφορά το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι σε κάποιες ηλικίες η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα δύο επιλογών, δηλαδή μεταξύ του εμβολιαστικού κέντρου της Pfizer (1ο) ή (2ο) της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με μία έρευνα που έκανε σήμερα, φαίνεται ότι όσοι είναι γεννημένοι το '76 και πριν, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν. "Αυτά όμως αλλάζουν κάθε μέρα" συμπλήρωσε και πρόσθεσε: "Οι γεννημένοι από το '77 και μετά, εννοείται εάν δεν έχουν κάποιο σοβαρό νόσημα, η πλατφόρμα τους δίνει την δυνατότητα μόνο για Johnson & Johnson, στο Εμβολιαστικό Κέντρο (2ο)" και τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που αλλάζει από μέρα σε μέρα, ενώ είπε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις από το τέλος του μήνα και μετά θα μπορούν να επιλέγουν.