Οι εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια ξεκινούν από την Αίγινα. Τι δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη.

 
Όπως είχε γράψει το Aegina Portal ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020, η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, θα πραγματοποιηθεί στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, στην Αίγινα.  Πρόκειται για μία απόφαση του ΠΕΣΥ της Περιφέρειας Αττικής, που ελήφθη κατά την συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, στις 9 Σεπτεμβρίου. Τότε η εντεταλμένη Περιφερειακή Συμβούλος κ. Μαίρη Βιδάλη, είχε ζητήσει την έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την πρώτη εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 της Περιφέρειας Αττικής, να λάβει χώρα στην Αίγινα, τιμώντας έτσι την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με την προβολή του ντοκιμαντέρ "Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας".

Η καταξιωμένη ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη η οποία είναι Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκε σήμερα την Αίγινα, προκειμένου να δει από κοντά τους χώρους του θερινού κινηματογράφου "Άνεσις", στον οποίο θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο: "Ιωάννης Καποδίστριας μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας".
 
Την κ. Βιδάλη υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αίγινα 2021 κ. Μανώλης Κοττάκης.
 
Η κ. Βιδάλη φανερά εντυπωσιασμένη από το περιβάλλον του κινηματογράφου Άνεσις δήλωσε: "Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαι στην Αίγινα, την έχω επισκεφθεί βέβαια πάρα πολλές φορές γιατί είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Όμως ήρθαμε εδώ για συγκεκριμένη δουλειά. Ήρθαμε με τους τεχνικούς για την εκδήλωση που θα γίνει στην μνήμη του Καποδίστρια με ένα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή του, της Λίλας Παπαδημητρίου, σ' αυτόν εδώ τον υπέροχο χώρο. Είναι χαρισματική η Ελλάδα να έχει υπαίθριους χώρους κινηματογράφου, το κλίμα της μας βοηθά σε αυτό.
 
Θέλω να πω ότι σαν Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού είναι η πρώτη εκδήλωση που έχει εγκριθεί, και έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Πολιτισμού και από το Περιφερειακό Συμβούλιο η συγκεκριμένη εκδήλωση, έχει υπερψηφιστεί, να γίνει η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση της Περιφέρειας για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων στη Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας την Αίγινα". Επίσης, ανακοίνωσε ότι την εκδήλωση θα παρακολουθήσει ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης.
 
Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε ότι: "Σήμερα έχουμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας την κυρία Μαίρη Βιδάλη την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και όπως ανέφερε και η ίδια πριν, θα γιορτάσουμε θα ανοίξει ο εορτασμός των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση με αυτή την εκδήλωση, με ένα ντοκιμαντέρ που αναδεικνύει, δείχνει τη ζωή και το πέρασμα του Ιωάννη Καποδίστρια από την Αίγινα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι' αυτή την ενέργεια. Ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις".
 
Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής "Αίγινα 2021" καλωσόρισε την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Μαίρη Βιδάλη στην Αίγινα: "Την ευχαριστούμε για την βοήθειά της τόσο για την βοήθειά της στην εκδήλωση, όσο και για άλλες που ετοιμάζει ο δήμος της Αίγινας, η Επιτροπή και η Περιφέρεια Αττικής" είπε ο κ. Μανώλης Κοττάκης και συμπλήρωσε: "Νιώθω την ανάγκη κ. Βιδάλη να ευχαριστήσω δημόσια για την στήριξή σας και τον Περιφερειάρχη τον κ. Γιώργο Πατούλη και εσάς προσωπικά για την βοήθεια, όπως επίσης και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Μπόγρη. Είμαστε όλοι μαζί για να ετοιμάσουμε τις επόμενες μεγάλες εκδηλώσεις. Έχουμε τη χαρά τα θερινά τα σινεμά στην Αίγινα να ανοίγουν 23 Μαΐου με "Καποδίστρια", με το ντοκιμαντέρ της κ. Παπαδημητρίου και θέλουμε να πούμε δημόσια ένα ευχαριστώ γι' αυτό στους αδελφούς Χαρτοφύλακα, τον κ. Γιώργο και τον κ. Γιάννη, που ευγενικά παραχωρούν τον ιστορικό κινηματογράφο "Άνεσις" για την προβολή αυτού του ντοκιμαντέρ".
 
Η κ. Βιδάλη επισκέφθηκε στην συνέχεια την εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης.

Υπενθυμίζεται ότι: το βράδυ της 23ης Μαΐου και ώρα 20.00, θα λάβει χώρα στην Αίγινα, στον κινηματογράφο "Άνεσις", που θα ανοίξει γι’αυτόν τον σκοπό, εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Αίγινας για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Πρόκειται για την προβολή του ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου, με θέμα της ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια. Την προβολή θα προλογίσει ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης. Θα παραστούν η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου -Μπόγρη. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png