Οδηγίες για την αντιπυρική περίοδο από τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργο Σουλιώτη.

 
Για θέματα πυρασφάλειας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου μίλησε στο Aegina Portal ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης. Aπευθυνόμενος τόσο στους κατοίκους της Αίγινας, όσο και στους παραθεριστές, που μετά από αρκετούς μήνες μπορούν να έρθουν το νησί και στις εξοχικές κατοικίες τους, για την αντιπυρική περίοδο που διαρκεί από την 1η Μαΐου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, είπε ότι απαγορεύονται οι καύσεις σε υπαίθριους χώρους, θερμές εργασίες, άναμμα φωτιάς για ψήσιμο κτλ.

"Το έχω πει κατ' επανάληψη πολλές φορές αυτό και θέλω να παρακαλέσω να μην μας φέρνουν μετά κι εμάς στην δυσάρεστη θέση, γιατί έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα μετά την 1η Μαΐου του 2021, διενέργειας ελεγχόμενων καύσεων, ενώ ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτό το πράγμα απαγορεύεται", είπε ο κ. Σουλιώτης τονίζοντας ότι πληροφορίες για την αντιπυρική περίοδο παρουσιάζονται από όλα τα μέσα ενημέρωσης.
 
Επίσης, επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι ελεγχόμενες καύσεις μπορεί να είναι επικίνδυνες όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο, αλλά και στην συνέχεια, παρουσιάζοντας σχετικά περιστατικά και ζήτησε πάντα να λαμβάνονται μέτρα ασφάλειας.
 
Σχετικά, είπε ότι πρέπει να καθαριστούν από τα ξερόχορτα τα οικόπεδα και επειδή αυτήν περίοδο απαγορεύεται η καύση τους να επικοινωνούν με τον δήμο της Αίγινας για την περισυλλογή τους.
 
Σε άλλο σημείο είπε τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε περίπτωση πυρκαγιάς και ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών.
 
Παράλληλα, τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στην Αίγινα από την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, σημειώνοντας ότι: "Εδώ στη Αίγινα αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα ως προς το έμψυχο δυναμικό. Σίγουρα έχουμε τραγικά προβλήματα, έχουν φύγει 27 άνθρωποι τα τελευταία χρόνια και δεν έχει γίνει καμία αντικατάσταση" και συμπλήρωσε ότι: "Γίνονται κάποιες διεργασίες και ευελπιστώ να λυθούν αυτά τα προβλήματα, ούτως ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε και εμείς κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο όποτε και όταν αυτό απαιτηθεί".