Κυβερνείο της Αίγινας. Ας αφουγκραστούμε τους χτύπους της καρδιάς, των πρώτων στιγμών του Ελληνικού Κράτους!

 
Την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους, όπου αναπαρίσταται το γραφείο του Ιωάννη Καποδίστρια, στο ιστορικό κτίριο του Κυβερνείου, είχαν σήμερα τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Οι εκπρόσωποί τους προσκλήθηκαν από την Επιτροπή του Δήμου Αίγινας "Αίγινα 2021", προκειμένου να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν το χώρο όπου εργάζονταν ο Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας στην πρώτη πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού Κράτους, στις πρώτες στιγμές της γέννησής του, στην Αίγινα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι αυτή η αναβίωση έγινε με δαπάνη της Βουλής των Ελλήνων, από τον  καταξιωμένο καλλιτέχνη Γιάννη Μετζικώφ, σκηνογράφο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
 
Αντίστοιχα, σημαίνουσα ήταν η παρουσία της διευθύντριας των Γενικών Αρχείων του Κράτους κ. Αμαλίας Παππά και της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Βουλής κ. Έλλης Δρούλια, που ξενάγησαν του εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, στους χώρους, όπου θα λειτουργήσει η έκθεση: "Το Κυβερνείο της Αίγινας υποδέχεται και πάλι τον Ιωάννη Καποδίστρια", τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν αύριο Κυριακή, 23 Μαΐου από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.
Στην έκθεση ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει άγνωστες πτυχές της πολιτικής και διπλωματικής διαδρομής του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, από την εποχή της υπηρεσίας του στην ρωσική Αυλή, μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων του και την τραγική του δολοφονία στο Ναύπλιο την 27η Σεπτεμβρίου του 1931. Το πλούσιο υλικό προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, αλλά και από το αρχείο πολιτικών εγγράφων του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
 
Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης στην Αίγινα, θα εκτεθούν στο Κυβερνείο τα πρωτότυπα αρχεία, τα οποία στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από αντίγραφα που θα παραμείνουν στον χώρο για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Στο διάστημα αυτό, που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό.
 
Το βράδυ της 23ης Μαΐου 2021 και ώρα 20.00, θα λάβει χώρα στην Αίγινα, στον κινηματογράφο « Άνεσις», που θα ανοίξει γι’αυτόν τον σκοπό, εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των εορτασμών του Δήμου Αίγινας για τον Ιωάννη Καποδίστρια. Πρόκειται για την προβολή του ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου, με θέμα της ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png