Στην Αίγινα η πρώτη εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Μία ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου στον κινηματογράφο "Άνεσις".

 
Από την Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους, ξεκίνησε τις εκδηλώσεις της η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας, για τον εορτασμό των 200 Χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης. Η πρώτη αυτή εκδήλωση αφορούσε την ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ της Λίλας Παπαδημητρίου "Ιωάννης Καποδίστριας, μια πορεία δόξας, χρέους και θυσίας", το οποίο πραγματεύεται τη ζωή και το έργο του πρώτου κυβερνήτη του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους.

Την εκδήλωση προλόγισε η καταξιωμένη ηθοποιός Μαίρη Βιδάλη, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής και χαιρέτησε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος παρέδωσε στην κ. Βιδάλη τιμητική πλακέτα του Δήμου Αίγινας προς τον Περιφερειάρχη Αττική κ. Γιώργο Πατούλη, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος της Επιτροπής "Αίγινα 2021"  κ. Μανώλης Κοττάκης και η δημιουργός του ντοκιμαντέρ κυρία Λίλα Παπαδημητρίου.
 
Ακολούθησε η ομιλία του πρώην Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη, που προλόγισε την ταινία.
 
Η κυρία Βιδάλη αφιέρωσε την εκδήλωση στον αρχιτέκτονα, γλύπτη και ζωγράφο Δημήτρη Ταλαγάνη, ο οποίος είχε σχεδιάσει το σήμα της Περιφέρειας Αττικής για τον εορτασμό των 200 Χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και "έφυγε" τον Απρίλιο από κορονοΐό.
 
Ο κ. Μανώλης Κοττάκης ευχαρίστησε θερμά τους αδελφούς Γιώργο και Γιάννη Χαρτοφύλακα για την παραχώρηση του κινηματογράφου "Άνεσις".
 
Την προβολή της ταινίας παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Νεκτάριος Λεούσης και Παναγιώτης Ηλίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Δημήτρης Μεταλληνός, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, μέλη της Επιτροπής Αίγινα "2021", εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png