Υπεγράφη η σύμβαση για τα πέντε πλωτά ασθενοφόρα. Το ένα από αυτά θα έχει έδρα την Αίγινα. Τι δήλωσε στο Aegina Portal ο υφυπουργός κ. Κώστας Κατσαφάδος.

kostas-katsafados_copy.jpg

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι για την Αίγινα και τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, το γεγονός ότι σήμερα υπεγράφη η σύμβαση για τα πέντε πλωτά ασθενοφόρα. Ένα από αυτά θα έχει έδρα την Αίγινα και θα εξυπηρετεί τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Μάλιστα, η παραλαβή του αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο



"Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκης, τον είχα επισκεφθεί και του είχα επισημάνει το μεγάλο ζήτημα το οποίο υπάρχει, σε ότι έχει να κάνει με τις διακομιδές των ασθενών από τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον και πλέον βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση πέντε πλωτών ασθενοφόρων του Λιμενικού Σώματος, όπου δεσμεύσαμε το ένα από αυτά να εξυπηρετεί τους κατοίκους του Αργοσαρωνικού με έδρα την Αίγινα.
 
Νομίζω ότι το δικαίωμα των νησιωτών στην ασφαλή και γρήγορη μετάβασή τους για υγειονομικά προβλήματα, για τα οποία τυχών αντιμετωπίζουν στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι μία υποχρέωση του κράτους, είναι μία υποχρέωση της πολιτείας η οποία κάποια στιγμή θα έπρεπε να εκπληρωθεί.
 
Και νομίζω ότι με αυτά τα υπερσύγχρονα πλωτά μέσα, τα οποία πλέον αποκτά το Λιμενικό Σώμα, τα οποία θα είναι καταλλήλως εξοπλισμένα με τα απαιτούμενα ιατρικά μηχανήματα, μπορούν να παράσχουν την ασφάλεια και τις προϋποθέσεις οι οποίες είναι απαραίτητες, για να υπάρχει μία ταχύτατη και ασφαλή διακομιδή των ασθενών, από τα νησιά του Αργοσαρωνικού στον Πειραιά και στην Αθήνα στα νοσοκομεία.
 
Είναι μία υποχρέωση του κράτους. Να ξέρετε ότι για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια συνεργάστηκε το  Υπουργείο Ανάπτυξης με την επιτελική δομή του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών. Βρέθηκαν τα κονδύλια, υλοποιούνται και επίσης, άλλο ένα θετικό μήνυμα το οποίο θέλω να περάσω μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, είναι ότι κατασκευάζονται σε ελληνικά ναυπηγεία. Ελληνική εταιρία έχει αναλάβει την κατασκευή τους, οπότε έτσι βοηθάμε και την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας γενικότερα".   

Για το θέμα Δελτίο Τύπου εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής το οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

Σύμβαση για την προμήθεια 5 νέων περιπολικών σκαφών, κατάλληλα διαμορφωμένων με Υγειονομικό εξοπλισμό, υπέγραψε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης με τους εκπροσώπους της ανάδοχης εταιρείας «NORSAFE».

Για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.497.500 ευρώ, χρησιμοποιήθηκαν πόροι από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα, «Αττική 2014-2020», «Ιόνια Νησιά 2014-2020», «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» καθώς και πόροι μέσω το εθνικού ΠΔΕ.

Τα σκάφη θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα από την εταιρεία «VIKING NORSAFE LIFE-SAVING EQUIPMENT HELLAS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ και της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΥΝΑΝΠ.

"Το Λιμενικό Σώμα", δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, "αναλαμβάνει καθημερινά σχεδόν τη διακομιδή ασθενών, εκεί όπου άλλα μέσα αδυνατούν να προσφέρουν την πολύτιμη γέφυρα μεταφοράς και παίζει καθοριστικό ρόλο για να σωθούν ζωές.

Η προμήθεια των 5 σκαφών θα θωρακίσει ακόμη περισσότερο τα νησιά μας. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως πλέον, προάγουμε την ελληνική καινοτομία και σχεδίαση, η οποία είναι απολύτως προσαρμοσμένη στις ανάγκες αυτών των περιπολικών σκαφών".

Τα νέα περιπολικά σκάφη, κατάλληλα διαμορφωμένα με υγειονομικό εξοπλισμό, θα διατεθούν στις Σποράδες, τη Σαμοθράκη, τον Αργοσαρωνικό και τα Ιόνια νησιά.

Το παρόν κατά την υπογραφή της σύμβασης έδωσαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστας Κατσαφάδος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ., Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Χρήστος Μέτιος καθώς και η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Αθηνά Φωκά.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png