Ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης μίλησε στο Aegina Portal για την ολοκλήρωση της πόντισης του κυρίως αγωγού και τις εργασίες που θα ακολουθήσουν.

konstantinidis-00.jpg

Ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης της Τεχνικής Εταιρίας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. της εταιρίας που κατασκευάζει τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, μίλησε σήμερα στο Aegina Portal, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πόντισης του κυρίως αγωγού. Ο κ.  Κωνσταντινίδης είπε τα ακόλουθα:

"Μόλις ολοκληρώθηκε η πόντιση του κυρίως αγωγού, που φέρνει το νερό της ΕΥΔΑΠ από την Σαλαμίνα στην Αίγινα. Το μήκος του σωλήνα είναι περίπου 14,5 χιλιόμετρα και στο μεγαλύτερο μέρος του είναι σε βάθος 95 μέτρων. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι σαν εταιρία, που κατασκευάσαμε αυτό το πολύ δύσκολο τεχνικό έργο, το οποίο δεν έχει δεύτερό του στην Ελλάδα.
 
Πρέπει, με την ευκαιρία την σημερινή να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της εταιρίας μου, οι οποίοι δεν σταμάτησαν, δώσανε όλο τον εαυτό τους, κοπίασαν,  δουλέψανε Σαββατοκύριακα, μέχρι την Ανάσταση δουλεύαμε, βεβαίως κι εγώ μαζί τους. Ήταν ένα έργο υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, χρησιμοποιήσαμε τεχνολογία πρωτότυπη και πρωτοποριακή και γι' αυτό καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πόντιση μέχρι την Αίγινα.
 
Αμέσως μετά θα τοποθετήσουμε ένα μικρό κομμάτι σωλήνα, το οποίο είναι η αναμονή για την μελλοντική κατασκευή ενός δεύτερου αγωγού, που διπλασιάζει την παροχή. Βεβαίως ο αγωγός ο σημερινός, που έχει ολοκληρωθεί, υπερκαλύπτει τις σημερινές ανάγκες της Αίγινας, αλλά σε κάθε περίπτωση, επειδή κοντά στην ακτή είναι πολύ δύσκολο να προσεγγίσει ένας άλλος αγωγός χωρίς να υπάρχει αυτή η αναμονή, αμέσως μετά τοποθετούμε αυτό το μικρό κομματάκι και στην συνέχεια ακολουθούν δύο παράλληλες δραστηριότητες. Από την μια πλευρά θα προστατέψουμε τον αγωγό ο οποίος αυτή τη στιγμή δεν καλύπτεται πάνω στον πυθμένα σε όλο του το μήκος και η δεύτερη δραστηριότητα είναι θα ολοκληρώσουμε εδώ το φρεάτιο άφιξης στο Λεόντι και θα φτιάξουμε κάποιες εργασίες στην δεξαμενή της Κυψέλης, προκειμένου το νερό να φτάσει στις δεξαμενές του δήμου Αίγινας και να υδροδοτηθεί το νησί από αυτό το νερό.
 
Πάντως χθες ανοίξαμε την βάνα και έτρεξε το νερό που έρχεται από την Σαλαμίνα, της ΕΥΔΑΠ.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Περιφέρεια, η οποία εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη του έργου, έκανε δυνατή την κατασκευή του από εμάς και βεβαίως ευχαριστούμε και τον δήμο της Αίγινας ο οποίος πάντοτε στάθηκε συμπαραστάτης στις προσπάθειες μας και ελπίζουμε να ικανοποιηθεί το παλιό αίτημα των κατοίκων της Αίγινας, να έχουνε άφθονο και καθαρό νερό".  


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png