Καταγγέλθηκαν νέες προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων της Αίγινας.

eksapatisi-epaggelmation-2.jpg

Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης κατάγγειλε νέες προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης σε βάρος επαγγελματιών του νησιού. Aυτή τη φορά η καταγγελία αφορά προσπάθειες τηλεφωνικής εξαπάτησης ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων της Αίγινας. Ο κ. Σκαλτσιώτης εκτός από την δημοσιοποίηση, κατάγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Όπως έχει συμβεί και στις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν τους προηγούμενους μήνες, το σενάριο τηλεφωνικής εξαπάτησης παραμένει το ίδιο. Ο επιτήδειος ή οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν γνωστά ονόματα κατοίκων του νησιού, τηλεφωνούν και ζητούν από τους επαγγελματίες κάποια προσφορά. O άγνωστος που συνήθως υποδύεται ότι είναι κάποιο γνωστό πρόσωπο της τοπικής κοινωνίας, καταθέτει ένα ποσό στο λογαριασμό του επαγγελματία μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού, όμως στην συνέχεια ισχυρίζεται ότι έκανε λάθος και πως κατέθεσε περισσότερα χρήματα και του ζητά να του επιστρέψει την διαφορά. Έτσι, αν για παράδειγμα έχει συμφωνηθεί ότι η κατάθεση πρέπει να είναι 150 ευρώ, ο άγνωστος λέει ότι από λάθος κατέθεσε μέσω ηλεκτρονικού λογαριασμού 1.500 ευρώ. Στην συνέχεια παίρνει τηλέφωνο τον επαγγελματία, λέγοντας ότι έκανε λάθος και τον παρακαλεί να του επιστρέψει τα επιπλέον χρήματα που κατέθεσε.

Ο πρόεδρος της Επαγγελματικής Ένωσης Αίγινας κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης επισημαίνει, ότι μπορεί να παρουσιάσουν κάποιο καταθετήριο, στην προσπάθειά τους να γίνουν πειστικοί και ζητά από τους επαγγελματίες του νησιού να είναι προσεκτικοί.