Μία πολύ επικίνδυνη φωτιά στα Βροχεία, κατασβέστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

fotia-vroxeia-2.jpg
Εστία φωτιάς εκδηλώθηκε και έγινε αντιληπτή λίγο μετά τις 16:15 σήμερα το απόγευμα στην περιοχή των Βροχείων και πιο συγκεκριμένα κοντά στην κεραία, δηλαδή σε σημείο που βρίσκεται ψηλά. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας επιχείρησε αρχικά με τρία πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο ο αέρας που φυσούσε και η διαμόρφωση του εδάφους έκαναν δύσκολη την κατάσβεση. Σε επικοινωνία από τις πρώτες στιγμές της φωτιάς με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη, υπεύθυνο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, είπε ότι οι εστίες της φωτιάς ήταν τρεις.

Ο κ. Καραγιάννης λίγο μετά τις 17:13 είπε ότι στον χώρο αναμένονταν δύο καναντέρ. Ωστόσο, όπως κατέγραψε το ρεπορτάζ του Aegina Portal το ένα αεροσκάφος δεν ήρθε λόγω βλάβης, ενώ και το δεύτερο μετά την πρώτη ρίψη που έκανε αποχώρησε λόγω βλάβης στην πόρτα. Παράλληλα η ένταση και η κατεύθυνση του ανέμου δημιουργούσε συνεχείς αναζωπυρώσεις. Αν και η αρχική εικόνα ήταν ότι δεν κινδύνευαν άμεσα σπίτια, ωστόσο το φωτογραφικό υλικό που είναι διαθέσιμο δείχνει ότι η εστία διαμορφώθηκε πολύ κοντά σε αυτά. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας είχε ζητηθεί πτητικά μέσα από την έναρξη της φωτιάς.

 
Μάλιστα, στο Aegina Portal αναφέρθηκε περίπτωση όπου η φωτιά μπήκε μέσα στην αυλή ενός σπιτιού στο οποίο κατοικούσαν άνθρωποι. Κάτι που αργότερα δεν επιβεβαιώθηκε. Υπήρξαν και άλλες κι άλλες αναφορές από κατοίκους της περιοχής καθώς ήταν αναστατωμένοι από την εγγύτητα της φωτιάς.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις 17:52 το μέτωπο κινήθηκε ενισχυμένο με κατεύθυνση προς την περιοχή της Περιβόλας, ενώ τα όρια της εστίας στην αντίθετη κατεύθυνση αν και ελέγχονταν παρουσίαζαν αναζωπυρώσεις. Λόγω του εύρους της εστίας ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει εκείνη την στιγμή ακριβής εικόνα. Πάντως ήδη από τις πρώτες φωτογραφίες που μετέδωσε το Aegina Portal παρουσιάζονταν αρκετά καμένα στρέμματα στις δύο πλευρές του δρόμου από χαμηλή βλάστηση και δέντρα.
 
Στις 18:12 οι ελπίδες για τα πτητικά μέσα ανανεώθηκαν, καθώς στο σημείο έφτασαν δύο καναντέρ και δύο ακόμη μικρότερα αεροσκάφη. Μετά από συνεχείς πτήσεις η εστία ελέγχθηκε σταδιακά, αναπτερώνοντας το ηθικό όσων παρακολουθούσαν τουλάχιστον από μακριά.
 
Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή του το Πυροσβεστικό Σώμα αναφέρει ότι κινητοποιήθηκαν και θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά 13 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος με τρία οχήματα.
 
Στο σημείο της φωτιάς πήγαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Πτερούδης και Δημήτρης Καραγιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κυρία Καίτη Σαλπέα,  Φίλιππος Τζίτζης, ο κ. Γρηγόρης Γαλάνης που βοήθησε στην κατάβεση στης φωτιάς, καθώς και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας κ. Θανάσης Καραγιάννης.
 
Να σημειώσουμε ότι λόγω της στενότητας του δρόμου, όχημα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας είχε αποκλείσει το δρόμο προς τα Βροχεία απαγορεύοντας την είσοδο σε οχήματα.
 
Στις 19:10 ο κ. Δημήτρης Καραγιάννης ανέφερε ότι η φωτιά έχει σβήσει και ότι τα πτητικά μέσα ολοκλήρωσαν την αποστολή τους και έφυγαν. Στα Βροχεία παραμένουν τα επίγεια μέσα για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων καθώς υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες.
 
Στην κατάσβεση συμμετείχαν επίσης εθελοντές και δύο υδροφόρα οχήματα από το δήμο της Αίγινας. Επίσης, στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος που έφτασαν ακτοπλοϊκά από τον Πειραιά. Για ότι νεώτερο θα υπάρξει ενημέρωση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png