Μέσω μετακίνησης, η παιδίατρος για το καλοκαίρι στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Η ενημέρωση που έκανε ο κ. Στέλιος Θεριανός στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2021-06-02_231812.jpg

Μέσω μετακίνησης από άλλη νοσοκομειακή μονάδα, φαίνεται ότι θα καλυφθεί, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, η θέση του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Ο κ. Στέλιος Θεριανός με την ιδιότητα του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους γι΄ αυτήν την εξέλιξη μετά από σχετική τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Μανώλη Λογοθέτη.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Λογοθέτης, αναφέρθηκε στην έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας και επισήμανε και ότι:

"Η Διοικούσα Επιτροπή της οποίας και ο ίδιος είναι μέλος, έκανε συγκεκριμένη πρόταση, οποία πρόταση αυτή χρησιμοποίησε ακόμη και το επιχείρημα ότι ο δήμος είναι πρόθυμος να καλύψει μέρος των εξόδων, τα οποία θα έχουν κάποιοι άνθρωποι, έως ότου καλυφθεί συνολικά ο παιδίατρος στην Αίγινα.
 
Στεναχωριέμαι γιατί η λύση την οποία προτείναμε, δηλαδή η μετακίνηση μέσα στην εβδομάδα κάποιων παιδιάτρων από τα κρατικά νοσοκομεία προς την Αίγινα, δεν έχει υλοποιηθεί καθόλου από την πλευρά της ΔΥΠΕ, ενώ είναι μία πρόταση την οποία έχει χρησιμοποιήσει, τη συγκεκριμένη λύση, για να λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα στο νησί.
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως και εδώ, πρέπει να αναδείξουμε για άλλη μια φορά, σαν δημοτικό συμβούλιο, την αναγκαιότητα να βρεθεί η ίδια λύση για παιδίατρο, γιατί είναι χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με το Κέντρο υγείας, από την πλευρά της ΔΥΠΕ. Μιας και έχει το εργαλείο της επιμέρους μετακίνησης, να ζητήσουμε να γίνει και αυτό το πράγμα για τον παιδίατρο".   
 
Στην συνέχεια, για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα του παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας, ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους ο κ. Στέλιος Θεριανός ο οποίος είπε:
 
"Έγινε μια παρέμβαση, μέσω της 2ης ΥΠΕ στον κ. Αλεβίζο και τον κ. Κατσαφάδο τον υφυπουργό μας. Είχαμε μία παιδίατρο ή οποία ήταν στο Τζάνειο. Είχαμε μία επικοινωνία μαζί της και επειδή αυτή η γυναίκα έχει σπίτι στην Πέρδικα, θέλησε να έρθει εδώ. Είμαστε σε αυτή τη διαδικασία, περιμένουμε σε λίγες μέρες να ολοκληρωθεί αυτό. Ευχόμαστε ότι θα πάνε όλα καλά και θα γίνει αυτό, τουλάχιστον να μας καλύψει το καλοκαίρι γιατί θα γίνει με μετακίνηση για αρχή και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε παρακάτω. Πιστεύω ότι θα λύσει, εν μέρη, το πρόβλημα του καλοκαιριού και εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γίνει αυτό".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png