Στις 10 Ιουνίου 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

img_20210519_151217.jpg

Χωρίς δρομολόγια πλοίων θα μείνει η Αίγινα στις 10 Ιουνίου, καθώς θα πραγματοποιηθεί 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 00:01 έως 24:00. Άλλωστε, σε 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση προχωρά η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 10 Ιουνίου, μαζί με την ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά που αναμένεται να μπει στην Βουλή προς ψήφιση.

Οι διοικήσεις των σωματείων:

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού
Πανελλήνια Ένωση Κατώτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. "Ο Στέφενσων"
Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν.
Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυγαγοσωστικών
Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

  • Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού, πρόσθετα χτυπήματα στη συνδικαλιστική δράση.
  • Κατάργηση του ν.4714/2020, των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ και όλων των αντεργατικών νόμων, που προστέθηκαν στους προηγούμενους, για το χτύπημα συμβάσεων, μισθών, δικαιωμάτων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Πλήρη, επαρκή κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας.
  • Μαζικός και δωρεάν εμβολιασμός για όλο το λαό. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας με ευθύνη της εργοδοσίας.
  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ με αυξήσεις, υποχρεωτική ασφάλιση στο ΝΑΤ, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται.
  • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
  • Πλήρη – σταθερή εργασία, με μείωση του εργάσιμου χρόνου, προσαρμογή των οργανικών συνθέσεων (με κατάργηση του ν.4150/2013) στις αυξημένες ανάγκες των πλοίων και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων, αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλους τους ανέργους, για όσο διαρκεί η ανεργία. Πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Άμεσα μέτρα για τον επαναπατρισμό των χιλιάδων ναυτεργατών, στα ποντοπόρα καράβια
  • Άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες από ΝΑΤ/ΕΦΚΑ, σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  • Διαγραφή των χρεών όλων των εργατικών οικογενειών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png