"Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί την Αίγινα πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση!". Το προωθητικό video του Δήμου με τον Γιώργο Καπουτζίδη.

giorgos-kapoutsidis-aegina-01.jpg

"Ανακυκλώνουμε μετά μανίας! Ελάτε να κάνουμε όλοι μαζί την Αίγινα πρωταθλήτρια στην ανακύκλωση!", είναι το κεντρικό μήνυμα του νέου προωθητικού video, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο δήμος της Αίγινας και στο οποίο συμμετέχει ο γνωστός ηθοποιός, συγγραφέας και παρουσιαστής Γιώργος Καπουτζίδης. "Μας το έκανε δώρο!", είχε πει ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης λίγες ημέρες πριν μιλώντας στο Aegina Portal. 

Πρόκειται για μία καλογυρισμένη παραγωγή διάρκειας 2' 40", στην οποία παρουσιάζονται όμορφα πλάνα από το νησί και από την καθημερινότητα της αποκομιδής της ανακύκλωσης στην Αίγινα, με τα αυτοκίνητα της Υπηρεσίας Καθαριότητας να κινούνται σε δρόμους και δρομάκια του νησιού.

Το video εστιάζει σε τρία σημεία: το πρώτο είναι να γνωστοποιήσει την λειτουργία της ανακύκλωσης στην Αίγινα, το δεύτερο είναι να ενημερώσει τους θεατές για τα υλικά που μπορούν να μπουν στους μπλε κάδους, ενώ το τρίτο είναι να τους παρακινήσει να ξεκινήσουν να ανακυκλώνουν ή να ανακυκλώνουν ακόμη περισσότερο, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης, το οποίο για την πρώτη χρονιά έφτασε το 9%.

Η συμμετοχή του Γιώργου Καπουτζίδη δημιουργεί μεγάλη υπεραξία στην παραγωγή και ενισχύει αποφασιστικά το μήνυμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας, ο στόχος του οποίου είναι ξεκάθαρος: η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης.

To storyboard του προωθητικού video έχει πολύ καλή δομή και τμήματά του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοτελώς, μειώνοντας το αρχικό του μέγεθος. Από πλευράς περιεχομένου, καταφέρνει να αναδεικνύει οικία στοιχεία της καθημερινότητας του νησιού, ως μέρος της φυσιογνωμίας ενός τουριστικού προορισμού και να τα συνδέσει με τη βελτίωση της καθημερινότητας, με πρακτικές όπως η ανακύκλωση.

Επίσης, η εποχή που επιλέγεται για να ξεκινήσει η προβολή του προωθητικού video είναι πολύ καλή, καθώς συνδέεται με την επανεκκίνηση πολλών δραστηριοτήτων, την έναρξη της τουριστικής περιόδου και την αύξηση του πληθυσμού του νησιού.

Τέλος, η προβολή του εκτός από τα social media και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούσε να ενισχυθεί ακόμη και από κεντρικές ιστοσελίδες, καθώς η συμμετοχή του Γιώργου Καπουτζίδη σε ένα τέτοιο video είναι από μόνη της μία είδηση με μεγάλο ενδιαφέρον. Παράλληλα, θα μπορούσε να πάρει μία καθημερινή θέση στις προβολές των θερινών κινηματογράφων του νησιού, που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους σε λίγες ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png